Informació general

Política

Els alcaldables del PSC de les comarques tarragonines es comprometen, a Cambrils, a impulsar l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona

Els i les caps de llista socialista van consensuar aquest text que pretén dur a terme la vertebració territorial d'aquesta regió metropolitana de les sis comarques del Camp de Tarragona

Per Berta Ruiz

Foto d'alguns dels alcaldables socialistes del Camp de Tarragona i d'altres membres del partit, ahir al matí, en la trobada a Cambrils
Foto d'alguns dels alcaldables socialistes del Camp de Tarragona i d'altres membres del partit, ahir al matí, en la trobada a Cambrils | Cedida

Cambrils va acollir, ahir al matí, una trobada amb alguns dels candidats del PSC de les comarques tarragonines a les properes eleccions municipals del mes de maig. L'Hotel Sol Port Cambrils va ser l'escenari d'aquesta jornada de treball en la qual es va fer públic i es va exposar el manifest conjunt de compromís que té per objectiu impulsar l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona. Els i les caps de llista socialista van consensuar aquest text que pretén dur a terme la vertebració territorial d'aquesta regió metropolitana de les sis comarques del Camp de Tarragona.

Un dels assistents a la trobada va ser l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, qui va donar testimoni i exemple del que ja es du a terme a l'àrea metropolitana de Barcelona, des de fa molts anys. Juntament amb ell també es va fer una taula rodona amb el primer secretari del PSC de Tarragona i subdelegat del Govern, Santi Castellà; l'alcaldable del PSC a Cambrils, Alfredo Clúa i l'alcaldable del PSC a Valls, Rosa Maria Ibarra. També es va comptar amb la presència d'altres alcaldables com el de Tarragona, Rubén Viñuales; la de Reus, Sandra Guaita o el de Salou, David González, així com d'altres membres i personalitats del partit.

Alfredo Clúa: "L'articulació hauria de ser en el sentit d'alguns serveis deficitaris com pot ser el del transport"

El candidat socialista a l'Ajuntament de Cambrils i amfitrió de la trobada, Alfredo Clúa, va atendre a revistacambrils.cat per fer una valoració d'aquesta jornada de treball. Segons va dir Clúa: "aquesta trobada ens ha servit per saber quins són els factors fonamentals que té l'àrea metropolitana de Barcelona per tal d'aplicar un sistema similar al Camp de Tarragona. L'articulació hauria de ser en el sentit d'alguns serveis deficitaris com pot ser el del transport i, té molta lògica que intentem tirar-ho endavant després de les eleccions municipals del mes de maig. El PSC sempre hem estat vinculats a la problemàtica de les persones i creiem que seria possible amb la força que nosaltres tenim amb el Port de Tarragona, l'aeroport de Reus, el sector químic, l'hostaleria i el turisme. Aquí només tenim l'explotació dels Consells Comarcals i quan, per exemple, parlem de transport, és deficitari. És una aventura cada vegada que has d'anar a Tarragona, t'has de moure per anar a la universitat o si vols anar a Reus a comprar; és una odissea. Té molt sentit i és fonamental organitzar-nos, arribar a un consens i tirar endavant una àrea metropolitana al Camp de Tarragona".

Imatge de la taula rodona durant la jornada de treball, ahir al matí. D'esquerra a dreta: l'alcaldable de Cambrils, Alfredo Clúa; l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón; l'alcaldable de Valls, Rosa Maria Ibarra i el primer secretari del PSC de Tarragona i subdelegat del Govern, Santi Castellà (foto: Cedida)

 

L’Apunt

MANIFEST DE L’ÀREA METROPOLITANA DEL CAMP DE TARRAGONA
Les comarques del Camp de Tarragona, amb més de 650.000 habitants censats d’un conjunt de sis comarques, constitueixen la segona àrea metropolitana de Catalunya, molt per davant de qualsevol altre regió metropolitana del país tret de Barcelona.

Els caps de llista que ens presentem a les urnes, i els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores socialistes que sortirem elegits a les eleccions municipals del mes de maig, ens comprometem a impulsar la vertebració institucional d’aquesta necessària regió metropolitana de Tarragona. Entenem que és una necessitat imperiosa, no podem quedar-nos despenjats del tren del progrés.  

No es tracta de crear una nova administració o més despesa, sinó de sumar esforços -també institucionalment- amb un nou organisme funcional i operatiu que unifiqui tot allò que com a realitat metropolitana ens afecta i ens correspon.

En conseqüència, ens comprometem a crear una entitat que mancomuni els serveis en matèries comunes com ara el medi ambient, el transport, l’urbanisme o l’habitatge dels nostres municipis.

Volem que aquesta àrea metropolitana sigui una realitat en aquest proper mandat municipal que s’obrirà amb les eleccions del mes de maig i estem segurs que la forta presència socialista que sorgirà d’aquests comicis ens permetrà fer l’embranzida que com a territori ens mereixem.

Socialisme català i municipalisme són sinònims. El PSC ha estat el partit que en les darreres dècades millor ha interpretat aquest anhel sorgit dels ajuntaments del Camp de Tarragona, dels consistoris que són la institució més propera als ciutadans. Entenem, per tant, que és el moment de fer aquest pas endavant col·lectiu conscients com som dels grans avantatges del nostre territori a tots els nivells: logística, climatologia, ubicació geogràfica, dinamisme dels nostres emprenedors, vitalitat de la nostra societat civil, etcètera.

Això ens permetrà seguir creixent en benestar i progrés fins a convertir al Camp de Tarragona i el conjunt de les comarques tarragonines en una de les regions europees amb major qualitat de vida, amb prosperitat, desenvolupament i equitat. Volem -alhora- ser un far de sostenibilitat, igualtat d’oportunitats, equilibri territorial i justícia social.

La nostra regió demana pas. El socialisme d’arrel municipalista, integrador i a peu de carrer, a través d’aquest model de co-governança tan innovador és l’instrument del canvi. És el moment de sumar sinergies per generar més prosperitat compartida en benefici de tots els habitants de la nostra terra. Ha arribat l’hora del Camp, l’hora de les comarques de Tarragona.

Comenta aquest article