Societat

Formació

L'alumna Paula Gracia de l'institut Ramon Berenguer IV, premiada pel seu treball de recerca de Batxillerat als Premis de la Fundació Reddis

L'alumna cambrilenca va obtenir el tercer premi en l'àmbit d'Humanitats, Ciències Socials i Art pel seu treball titulat "Com es sent la música"

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes premiats per la Fundació Reddis
Foto de grup dels alumnes premiats per la Fundació Reddis | Cedida

La Fundació Privada Reddis ha lliurat, en la seva dotzena edició, els Premis als treballs de Recerca de Batxillerat i, per vuitè any, els Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional que han realitzat els alumnes dels instituts de la comarca. Aquests premis s’organitzen amb l’objectiu de potenciar la recerca i la investigació a l’ensenyament secundari post obligatori i de donar un impuls a la Formació Professional. La Fundació ha entregat un total de vuit Premis, a les promocions del curs 2021- 2022, amb un import global de 7.000 €, cinc premis de Recerca als alumnes de Batxillerat, per un import de 5.000 €, i dos Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional, per un import de 2.000 €.

El jurat dels treballs de recerca de batxillerat, presidit per Francesc Valverde (en representació del Departament d’Educació) i format per Núria Badenes (en representació dels directors/es dels centres de secundària del Baix Camp), Àngels Bigorra (en representació de la Fundació Privada Reddis) i Lluís Colomés (en representació de la Fundació Privada Reddis, secretari) ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT (13a edició):

Àmbit Científic - Tecnològic

• 1r. Premi (1.200 €): "Efecte de la pluja àcida en la germinació i creixement de les plantes". Per Jianhau Wang, de l’Iinstitut Baix Camp.
• 2on. Premi (800 €): "De parabens a conservants naturals". Per Laia Capdevila Puig, de l’Institut Baix Camp.
• 3r. Premi (500 €): "El poder del més petit". Per Fernando Vizcaíno Gispert, de l’Institut Baix Camp.

Àmbit d’Humanitats, Ciències Socials i Art
• 1r. Premi (1.200 €): "El que ens queda d’una vida".Per Júlia Martori Ferrandode l’Institut Gabriel Ferrater i Soler.
• 2on. Premi (800 €): "Una ruta per àngels de pedra". Per Maria Arnau Llauradó, de l’INS Fontanelles (Les Borges del Camp).
• 3r. Premi (500 €): "Com es sent la música". Per Paula Gracia Lequenne, de l'institut Ramon Berenguer IV de Cambrils.

El jurat dels Premis de Formació Professional presidit per Josep Lluís Torres (en representació del Departament d’Educació) i format per Mar Pàmies (en representació de la Universitat Rovira i Virgili), Joan Figueres (en representació dels centres de secundària del Baix Camp), Valero Camps (en representació de la Fundació Privada Reddis) i "Josep Andreu (en representació de la Fundació Privada Reddis, secretari) ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE PROJECTE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (8a edició):

• 1r. Premi (1.200€): "Pla de prevenció d’incendis del Pont del Diable. Estratègies per mitigar el canvi climàtic". Per Joan Martín Riscos, de l’Ins. Horticultura i Jardineria de Reus.
• 2on. Premi ex aequo (800€): "EMUVIRT-RISC". Jordi Serrano Segarrès, Adrià Valdepeñas Muñoz i Gerard Tost Sancho, de l’Ins. Baix Camp de Reus.

Els alumnes seleccionats van exposar els seus treballs de recerca i de projecte fa unes setmanes davant del Jurat dels Premis. Els guanyadors i guanyadores han rebut els premis en un acte de lliurament presidit per la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, pel Cap d’Àrea per a la coordinació i la planificació del departament d’Educació, Diego Cañavate; el regidor d’empresa i ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats; el president del jurat dels Premis de Recerca, Francesc Valverde, el president del jurat dels Premis de Formació Professional, Josep Lluís Torres, i l’exalumna, Gemma Pellisé. L’acte ha comptat amb la presència dels pares i familiars de tots els alumnes becats.

Un any més, la Fundació Privada Reddis vol remarcar la qualitat dels treballs premiats i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional. El jurat felicita els/les autors/es dels treballs premiats, i els de la resta dels treballs presentats en aquesta dotzena edició, en vol remarcar la seva qualitat i els
encoratja a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

Comenta aquest article