Informació general

L'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda i la Cambra de Comerç de Reus presenten el seu nou plànol turístic

Per Berta Ruiz

Representants de la Cambra de Comerç de Reus, l'Associació Hotelera i els patronats de turisme de Cambrils, Salou i Reus amb el nou plànol turístic

Ahir al matí es va presentar en roda de premsa el nou plànol turístic editat per l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda, conjuntament amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, i la col·laboració dels Patronats de Turisme de Salou, Cambrils, la Pineda - Vila-seca, Reus, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i Port Aventura.

A l'acte de presentació hi van ser presents el president de la Cambra de Comerç de Reus –Isaac Sanromà–, la presidenta de l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda –Maria Eugènia Arbó–, el president de la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç de Reus –Joan Albert Campos– i el vicepresident de l'Associació Hotelera –Albert Savé–. A banda, també es va comptar amb la presència de la regidora de Turisme de Cambrils –Anna López–, el regidor de Turisme de Salou –Marc Montagut– i la regidora de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus –Teresa Pallarès–.

Una nova eina pràctica i útil

La presidenta de l'Associació Hotelera –Maria Eugènia Arbó– va explicar alguns detalls de la confecció d'aquesta nova eina pràctica i útil per al sector turístic dels tres municipis. El plànol desplegable inclou els plànols de Cambrils, Salou i la Pineda, inclou el plànol de la ciutat de Reus –amb informació d'interès cultural com la Ruta del Modernisme–, un plànol íntegre de la Costa Daurada, així com informació sobre els hotels de la zona, la situació de l'aeroport de Reus, l'estació d'alta velocitat del Camp de Tarragona i les principals vies de comunicació terrestres.

Segons va explicar Maria Eugènia Arbó, aquest era un projecte que ja es tenia en ment, i la seva realització ha estat possible gràcies al treball de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Reus. De fet, aquesta serà una eina pràctica molt útil per a tot el sector turístic de la zona, tant a nivell hoteler com comercial, ja que aglutina molta informació de les quatre poblacions. El principal objectiu és que el turista de la Costa Daurada tingui una noció bàsica d'on es troba i com moure's per la zona. Per la presidenta de l'Associació Hotelera és fonamental la unió i la col·laboració de les administracions públiques, el sector privat empresarial i les associacions per tal de promocionar conjuntament la zona i fer augmentar "l'índex de repetició" del visitant, que actualment està en gairebé el 60%, i fer que els visitants que vénen a la Costa Daurada repeteixin la seva estada i tornin a alguna de les poblacions de la zona. De fet, amb aquest treball conjunt, l'oferta turística d'oci amplia el seu ventall de possibilitats, que fan que el visitant tingui moltes més opcions.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Reus –Isaac Sanromà– es va mostrar molt satisfet de poder tirar endavant aquests projectes de manera conjunta, mostrant una visió del territori molt més oberta. Segons Sanromà, "hem d'aglutinar, sumar i facilitar totes aquestes coses. Estem en una zona privilegiada, l'hem de cuidar i l'hem de compartir. El que volem és que vingui el turista, que estigui bé i que quan marxi tingui ganes de tornar".

En aquesta primera edició s'han editat un total de 70.000 exemplars, que estaran a l'abast dels turistes a les recepcions dels hotels, als punts d'informació turístics, als patronats de turisme de les poblacions i als comerços de Reus.

Comenta aquest article