Esports

Boxa olímpica

Tres atletes del Club de Muaythai i Boxa Cambrils competeixen a l'interclub de boxa de Reus

Raúl Garcia, Jan Francin Roca i Juan Gabriel Rajahmuda Matas van ser els esportistes del club cambrilenc que van competir a l'interclub

Per Redacció

Salvador Gaya, Raúl García, Gabi i Jan Francin Roca, a l'interclub de Reus
Salvador Gaya, Raúl García, Gabi i Jan Francin Roca, a l'interclub de Reus | Cedida

Tres atletes del Club de Muaythai i Boxa Cambrils van competir a l'interclub celebrat a Reus, a l'escola de Boxa 12 Onzas. Els campionats interclubs es celebren amb la finalitat que els esportistes puguin competir però sense resultats i el que es fa és donar els dos púgils com a guanyadors, per tal de fomentar els valor olímpics i de companyonia. En aquestes proves no hi ha insults dels pares dels alumnes ni faltes de respecte, als àrbitres o bé als competidors.

El primer a sortir al ring va ser Raúl Garcia, que ja porta tres interclubs, i va ser un dels combats més igualats, amb un bon treball de fintes i de desplaçaments de Raúl contra Asier del 12 Onzas. Més tard, Jan Francin Roca va disputar un triangular. Primer contra Lucas del KO.Room de Tarragona a 2 assalts de 2 minuts, i després contra Joan Pérez del 12 Onzas. Destacar la serenitat del Jan Francin per tractar-se del seu debut. Va donar mostres d'una gran serenor i intel·ligència per fer fallar els cops del rival.
L'últim combat i el més esperat va ser el del pes pesant que enfrentava a Juan Gabriel Rajahmuda Matas contra Mario Erigaray de l' Escola Garra del Vendrell, un combat amb molta diferència de pes entre els contrincants; 100 kg de mario contra els 86 de Gabi. El públic va encoratjar la determinació i la valentia de l'atleta cambrilenc, amb una èpica més d'una vetllada que d'un interclub. El combat es va tancar amb una gran abraçada entre els competidors davant d'un públic sa i conscient del sacrifici que comporta la preparació física i mental d'aquets atletes.
El pròxim interclub serà l'11 de març a Cornellà on també debutarà Ben Farley i, a part dels esportites del club esmentats, també competiran els germans Sufiam Mouslih i Anass Mouslih.

Des del Club de Muaythai i Boxa Cambrils han manifestat que "tant de bo algun dia a Cambrils tinguem les instal·lacions adequades per poder optar a una plaça olímpica i s'ajudi de veritat a la boxa olímpica en comptes de posar-nos pals a les rodes".