Societat

Commemoració

El Club Rotary Cambrils celebra el 29è aniversari de la seva constitució

El Rotary cambrilenc es va engegar amb l'apadrinament dels clubs Rotary de Reus i de Tarragona i les primeres reunions es van celebrar l'any 1993, però la constitució formal i la inscripció a Rotary es va fer l'any 1994

Per Francesc Garriga Colom

La doctora Teresa Arrufat acompanyada de la presidenta del Club Rotary Cambrils, Aurora Fornos
La doctora Teresa Arrufat acompanyada de la presidenta del Club Rotary Cambrils, Aurora Fornos | Cedida

El passat dijous 2 de març, en el marc de la reunió habitual del Club Rotary Cambrils, es va commemorar el 29è aniversari de la seva constitució. El Rotary cambrilenc es va engegar amb l'apadrinament dels clubs Rotary de Reus i de Tarragona i les primeres reunions es van celebrar l'any 1993. Ara bé, la constitució formal i la inscripció a Rotary es va fer l'any 1994.

La reunió d'aquest passat dijous va ser una commemoració doblement emotiva pel fet que molts dels socis fundadors encara continuen com a membres del club. Durant la trobada també es va parlar de l’esdeveniment de la XXVI Assemblea de Districte que es durà a terme a Tarragona els dies 18 i 19 de març i que comptarà amb la presència de la presidenta mundial del Rotary Internacional.

Conferència de la neuropsicòloga Teresa Arrufat Cardús

Després es va iniciar la conferència a càrrec de Teresa Arrufat Cardús, neuropsicòloga de la Unitat de Trastorns i Demències de l'Institut Pere Mata que portava per títol "Neuropsicologia i gestió emocional". En aquesta disertació, la doctora va detallar les parts del cervell i les seves funcions, així com els estudis que es realitzen per conèixer aquest òrgan vital. A més, també va parlar de les connexions neuronals i de com es veuen afectades quan existeixen disfuncions, danys o accidents. D'altra banda, la doctora també va parlar d'un tema com són les addiccions, com condicionen i fins a quin punt afecten tant en la presa de decisions com en els comportaments diaris i amb les accions que es prenen. La conferència es va tancar amb un torn de preguntes per part dels assistents.

Per acabar es va comentar la propera participació del Club Rotary Cambrils al 20è Sopar Solidari per l'Esclerosi Múltiple que tindrà lloc el 31 de març.

A dalt, un moment del sopar i, a sota, la doctora Teresa Arrufat durant la seva conferència (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article