Informació general

Ensenyament

L'institut escola Joan Ardèvol celebra el 30 aniversari del seu actual edifici

En la festa de celebració, ahir divendres, també es van anunciar les obres d'ampliació de l'actual edifici –que s'iniciaran el juny o juliol– per tal de donar cabuda al creixement del centre d'ençà que és un institut escola

Per Berta Ruiz

Un moment del torn de parlaments a càrrec de les autoritats, ahir a la tarda
Un moment del torn de parlaments a càrrec de les autoritats, ahir a la tarda | Berta Ruiz
L'institut escola Joan Ardèvol va celebrar, ahir divendres, el 30è aniversari de la construcció del seu actual edifici. Durant tot el dia, el centre va organitzar diferents activitats commemoratives amb el seu alumnat per tal de celebrar aquesta efemèride, però bona part de la festa es va concentrar a la tarda. Hi va haver actuacions musicals i de ball, així com una xocolatada i berenar –en benefici del viatge de final de curs dels alumnes de tercer d'ESO– i un torn de parlaments a càrrec de les autoritats. Hi van acudir l'alcalde de Cambrils Oliver Klein, juntament amb la regidora d'Ensenyament Ingrid Duch; la regidora de Joventut i d'Esports, Natàlia Pleguezuelos; l'anterior director del centre i qui va inaugurar l'edifici, Josep Bertran; el director general de centres públics, Jean Marc Segarra; el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Joan Manel Audí i la inspectora d'Educació, Olga Fernández. També hi van acudir directors i professors d'altres centres cambrilencs, així com la comunitat eductiva de l'institut escola Joan Ardèvol amb les famílies dels alumnes. També es va poder visitar una exposició commemorativa d'aquests 30 anys del centre.
 
Segons va explicar el director, Enric Masdeu, a revistacambrils.cat: "la nostra institució com a escola va néixer l'any 1960 i estava ubicada on ara hi ha l'actual Escola Municipal de Música; allí es va anar ampliant progressivament amb barracons. Quan això va ser insostenible, l'any 1990, es va fer el nou projecte del nou centre que aniria a l'espai actual. Aquest centre es va inaugurar l'any 1992 –es va posar en marxa el curs 1992-1993–i hem complert els 30 anys. Actualment, ens trobem en un punt d'inflexió molt important i per això volem celebrar aquest aniversari".

Les obres d'ampliació del nou edifici començaran cap al juny-juliol d'enguany

Des de fa tres cursos, tal com va recordar Masdeu, "som un institut escola i, avui, també anunciem les obres d'ampliació del nou edifici que s'ubicarà a continuació de l'actual. El projecte està aprovat, pressupostat i les obres començaran cap al juny-juliol d'enguany i el març-abril de 2024 ja el podrem ocupar si es compleixen els terminis". Els actuals barracons que es van instal·lar a tocar de l'edifici d'Educació Infantil, tal com va apuntar el director del centre, "són per donar resposta al creixement de centre que tenim perquè cada any creixem dos nivells, actualment ja tenim els alumnes de tercer d'ESO. El curs vinent seran vuit grups d'ESO; aquests grups també desdoblen, necessiten aules de tecnologia, necessiten un aula de taller, una aula de plàstica, de música, un gimnàs nou i, sobretot, una gran mancança que hi ha al centre és el menjador escolar. El menjador es va fer l'any 1992 amb una capacitat per a 60 quan actualment se'n queden 300. De manera que es farà un menjador nou. Quan estigui en marxa el nou edifici, els mòduls actuals aniran fora".
 
Durant el matí, tal com va explicar Masdeu, "hem fet activitats pedagògiques amb els alumnes, activitats educatives per prendre consciència del que és l'edifici. Hem fet uns plànols, unes maquetes i uns dibuixos representatiu; l'arbre dels desitjos, d'on venim i cap a on volem anar". Actualment, el centre té uns 580 alumnes. Quan es cobreixin tots els nivells fins a quart d'ESO arribarà a una capacitat màxima d'uns 650 alumnes, des de P3 fins a 4rt d'ESO.