Cultura

Música

La música reflexiva de Maria Parra enceta un nou cicle de La Cripta

La pianista va presentar a la sala cambrilenca el seu disc “GEA”, una obra plena de color i naturalisme que neix de la reflexió arran de la pandèmia

Per Andreu Dalmau

La pianista Maria Parra, ahir, a l'escenari de La Cripta
La pianista Maria Parra, ahir, a l'escenari de La Cripta | Andreu Dalmau

Maria Parra va obrir ahir al vespre el cicle d’hivern i primavera de la Cripta amb un concert íntim i reflexiu on va presentar el seu darrer disc: GEA (2022). El que és el seu segon àlbum com a compositora neix d’un sentiment de comunió amb la natura que es fa escoltar en cadascuna de les dotze peces que l’integren. La música de Parra, com ella mateixa explica, conté “reminiscències clàssiques, jazz i pop”. Estils ben diferents que la compositora aconsegueix fusionar amb èxit sota el paraigües d’unes melodies lleugeres i molt expressives, sovint amb olor a resiliència i somnis. A través de les seves peces, pots percebre l’estat d’ànim en que es trobava la pianista en el moment de la seva creació o la imatge que va inspirar el seu naixement.

Gran part d’aquestes imatges provenen de la natura. Parra dedica moltes de les seves obres al mar, al cel, als animals... “A tothom li agrada un passeig per la platja o una excursió per la muntanya”, reconeixia l’autora de peces com “Dauphins”, “Be water” o “Clouds”. L’impacte de la pandèmia és clau per entendre GEA, doncs la Covid-19 va convidar a reflexionar a la pianista propiciant aquesta comunió amb l'àmbit natural d’on han aflorat aquestes peces. Per exemple, la cançó “Light at the end of the tunnel” va ser escrita just després del moment més crític de la pandèmia, quan Parra va percebre un bri d’esperança.

Una part de l’obra de Parra, com les cançons “Miradas al sur” o “Estrellas”, beu també de la tradició espanyola, música de la que és gran coneixedora gràcies al fet d’haver estat alumna d’Alicia de Larrocha. Durant el concert a La Cripta es van poder escoltar cançons de VISIÓN (2022), el seu primer àlbum, com “Viajeros del viento” o “Carrusel”. La pianista va triar com a bis “Balada de primavera”, una obra inèdita que s’inclourà en el seu següent disc. En acabar el concert, la intèrpret va agrair el fet de poder tocar a Cambrils i va rebre un ram de flors de la mà de l’alcalde.

El proper concert del cicle d’hivern i primavera de la Cripta serà el proper 5 de març a càrrec del quartet de saxos Nexes. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a codetickets.com.

Comenta aquest article