Informació general

Xavier Martí: "Estem farts que cada vegada que el govern tripartit té problemes doni la culpa a l'oposició"

Per Berta Ruiz



Els quatre regidors de la PLIC: Salvador Franch, Mar Roca, Xavier Martí i Laura Mellau, el passat divendres en roda de premsa
La Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC) va oferir el passat divendres al matí una roda de premsa, per respondre al comunicat emès per la Comissió Política Local d'Iniciativa-Verds de Cambrils emès el passat 26 de juliol –en el que es desmentia que el partit es plantegés sortir de l'actual govern tripartit– arran de les informacions publicades en un rotatiu de la demarcació, el dia 25 de juliol.

A la roda de premsa hi van ser presents els quatre regidors de la PLIC, Xavier Martí, Laura Mellau, Salvador Franch i Mar Roca. Els membres de la formació independent van voler respondre a les afirmacions del comunicat d'ICV, en el què es carregava, sense anomenar a ningú, contra les persones i els partits interessats en provocar una crisi en el sí del govern municipal, i que deia textualment, que "en cap moment pensem caure en la manipulació i la provocació que algunes persones o partits sembla que volen crear en el govern municipal de Cambrils".

En aquest sentit, Xavier Martí va demanar més responsabilitat política al govern tripartit, afegint que "si tenen problemes dins de les seves executives les solucionin dins, i que això no es traslladi als grups de l'oposició dient que busquem desestabilitzar". Segons va afirmar Martí, la notícia d'una possible sortida d'ICV del govern "ha sortit del propi partit, i l'ha generat el propi regidor Salvador Matas amb unes declaracions al Diari de Tarragona. Nosaltres comencem a estar farts, que cada vegada que el govern tripartit té problemes, sigui culpa de l'oposició. Estem a l'oposició per alguna cosa, si fóssim tan influents, avui en dia no estaríem a l'oposició, sinó al govern. I no parlo per nosaltres, sinó per tots els grups de l'oposició, en general".

Xavier Martí: "Aquest govern neix fluix"

Sobre un possible trencament del pacte de govern, Xavier Martí va recordar que des de la formació independent ja s'havia avisat, "que aquest govern naixia fluix", tot i que, segons Martí, "Robert Benaiges havia parlat abans i durant la campanya electoral d'un govern estable i de concentració, amb la força suficient per afrontar els reptes de Cambrils durant aquesta propera legislatura".
Sobre les informacions aparegudes a la premsa, Xavier Martí es va mostrar molt sorprès, tenint en compte que les declaracions s'havien fet 13 dies després de l'aprovació del nou cartipàs municipal. Per Martí, "aquest govern neix fluix i molt justet. Tots els partits polítics estan fent un pols de poder, buscant més poder dins del govern del nostre municipi. Aquest fet es veu reflectit en les declaracions del senyor Salvador Matas, tot i que després hi ha hagut un comunicat desmentint-ho".

Perjudici a la imatge de Cambrils i crispació de la vida política

Des de la PLIC també s'afirma que aquestes informacions "perjudiquen la bona imatge de la nostra població, i a més estan crispant la vida política des de dins del propi tripartit". A més, segons va manifestar Xavier Martí, tots els grups polítics busquen que Cambrils "tingui tranquil·litat política per poder desenvolupar els projectes, en benefici dels cambrilencs. Pensem que aquesta no serà la primera vegada, i hi haurà més motius de discrepàncies". Tot i això, des de la PLIC s'afirma que es donarà suport a tots aquells grans projectes en comú als programes electorals, sempre que siguin bons per Cambrils i es tinguin en compte les idees de la PLIC.

L'acte vandàlic sofert a la seu durant la nit electoral, en procés judicial

En relació als actes vandàlics soferts a la seu de la PLIC durant la nit electoral del passat 27 de maig –en la què va aparèixer una pintada a la persiana amb les paraules "Perill, màfia" i el símbol del dòlar– Xavier Martí va recordar que el tema està en procés judicial, després de la denúncia presentada pel seu partit. "Tenim dret com a partit polític, i en defensa del nostre honor. El que vam fer és posar-ho en mans judicials per a que s'esclareixi el tema. Nosaltres no busquem culpables, sinó que surti la veritat a la llum pública, que se sàpiga quins han estat els autors i que aquestes persones tinguin la responsabilitat de poder afrontar els fets que van fer aquella nit". El cap de llista de la PLIC, també va recordar que no solament es van trobar la pintada a la porta de la seu, sinó que també es van trobar amb més de 30 cartells electorals pintats amb les mateixes consignes. Segons Martí, "si aquestes persones tenen proves de que nosaltres som un partit mafiós i que només anem en busca dels diners, el que han de fer és denunciar-ho per la via judicial".

Comenta aquest article