Societat

Casal Popular

El periodista Miquel Ramos presentarà el seu llibre Antifeixistes, aquest dijous, al Casal Popular El Polvorí

Miquel Ramos presentarà el llibre per primera vegada al Camp de Tarragona, aquest dijous a partir de 2/4 de 7 de la tarda, al Casal Popular El Polvorí

Per Redacció

Cartell de la presentació del llibre de Miquel Ramos
Cartell de la presentació del llibre de Miquel Ramos | Cedida

El Casal Popular El Polvorí acollirà, aquest proper dijous 23 de febrer a partir de 2/4 de 7 de la tarda, la presentació del llibre "Antifeixistes" del periodista valencià Miquel Ramos, que presentarà per primera vegada al Camp de Tarragona.

En aquest llibre, publicat a meitats de l'any passat, Ramos repassa les diverses lluites contra la nova extrema dreta que va sorgir a Espanya des de mitjans dels anys vuitanta fins a l'actualitat, amb testimoniatges dels seus protagonistes i cròniques periodístiques i polítiques de cada moment: com es van organitzar les diferents plataformes i col·lectius que passarien de l'autodefensa inicial a l'ofensiva contra els grups d'extrema dreta; quin paper va jugar el periodisme, la cultura, la música, les institucions i altres moviments socials; i la pluralitat de la lluita antifeixista, les seues aliances, els seus debats i algunes de les seues victòries. Però també, com una part del moviment antifeixista va combatre en soledat, va assumir els riscos, va sofrir la violència dels neonazis, la persecució policial i judicial, així com la criminalització dels mitjans de comunicació.

Xerrada sobre l'esport d'arrel popular

Aquest proper dissabte 25 de febrer, a partir de les 11 h, el Casal Popular El Polvorí acollirà una xerrada-col·loqui al voltant de L'esport d'arrel popular, amb representants del Futbol Club Tarraco i del Club Esportiu Popular, del Casal Popular La Turba, de Valls. Al finalitzar la xerrada es farà un vermut musical.

Comenta aquest article