Cultura

Concert

L'església de Sant Pere acollirà un concert d'homenatge a les víctimes del temporal de 1911 de la mà del tenor d'arrels cambrilenques Carlos Ivan Borràs

A la Gala Lírica del dia 3 de març, solidària amb l'associació Swim for ELA, l’acompanyaran el mestre pianista Miquel Ortega, la soprano Laura del Moral i el baríton Guillermo Orozco

Per Berta Ruiz

Carlos Ivan Borràs i l'alcalde Oliver Klein, ahir, en la roda de premsa de presentació del concert
Carlos Ivan Borràs i l'alcalde Oliver Klein, ahir, en la roda de premsa de presentació del concert | Berta Ruiz

L'església de Sant Pere acollirà, el proper 3 de març, un concert en homenatge a les víctimes del temporal de l'any 1911. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcalde Oliver Klein i del tenor Carlos Ivan Borràs –impulsor d'aquesta iniciativa amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils–. En una primera intervenció, l'alcalde es va mostrar orgullós de poder presentar aquest concert el qual va qualificar d'emotiu i d'un digne recordatori a la memòria de les víctimes d'aquell temporal i a les seves famílies. També va destacar la gran qualitat musical que s'oferirà en aquest esdeveniment i la seva vessant solidària ja que la recaptació –en format de taquilla inversa– es donarà a l’associació Swim for ELA per a la investigació i el suport a les persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa.

Carlos Ivan Borràs: "Pels qui som hereus d'aquella tragèdia sempre els recordem"

Per la seva part, el tenor i mestre de cant d'arrels cambrilenques –de pare cambrilenc i mare reusenca– Carlos Ivan Borràs va donar els detalls d'aquesta iniciativa i els lligams familiars que l'uneixen amb aquest succés, ja que la seva família va ser una de les afectades. "Pels qui som hereus d'aquella tragèdia sempre els recordem, ja sigui fa 2 anys –quan es complia el 110 aniversari– o enguany que ja es compleixen 112 anys. El meu avi –Augusto Borràs Fortuny– tenia 8 anys quan va succeir el temporal i hi va perdre germans; xiquets joves que havien d'anar a la mar per ajudar a casa" va dir. De fet, el seu avi va sobreviure perquè aquella luctuosa jornada es va quedar a terra. Recordem que del 31 de gener al 3 de febrer del 1911 un fort temporal va afectar tràgicament les costes catalanes i valencianes i més de 140 mariners van perdre la vida. Cambrils va ser un dels municipis que més van patir el temporal amb la mort de 15 mariners i nombroses embarcacions. Entre els que van sobreviure per haver-se quedat a terra aquella luctuosa jornada, estava el cambrilenc Augusto Borràs Fortuny, avi del tenor. L’any  2011, amb motiu del centenari, es van organitzar diversos actes de record i una exposició per explicar l’abast i les conseqüències de la tragèdia.

Gala Lírica amb la soprano Laura del Moral, el baríton Guillermo Orozco i el pianista Miquel Ortega

Segons va explicar Carlos Ivan Borràs, a la Gala Lírica del dia 3 de març, l’acompanyaran el mestre pianista Miquel Ortega, la soprano Laura del Moral i el baríton Guillermo Orozco. La temàtica del concert estarà molt vinculada al mar, amb la interpretació de diferents Havaneres, dues Zarzuelas , un poema musicat de García Lorca i diferents temes del cinema obra d’Ennio Morricone i el seu fill Andrea Morricone com per exemple el de Cinema Paradiso. El tenor i mestre de cant Carlos Ivan Borràs té una llarga trajectòria en grans teatres d'Europa i Nord-Amèrica i una àmplia formació al costat dels millors intèrprets del món de l'òpera, com ho avalen els diferents premis i reconeixements obtinguts en múltiples concursos internacionals de cant.

Comenta aquest article