Societat

Carnaval

Unes obres intensives al passeig Albert i la reconstrucció de l'antiga estació de tren, els acords del consistori carnavalesc (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

En una sessió marcada pel comiat de la NAC com a entitat organitzadora de l'arribada del Carnestoltes els darrers 13 anys, es va desvetllar el "veritable motiu del comiat", la NAC es presentarà a les eleccions del proper mes de maig

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la sessió plenària d'ahir al vespre, a la sala de plens
Un moment de la sessió plenària d'ahir al vespre, a la sala de plens | Lluís Rovira i Barenys

El consistori carnavalesc va prendre possessió de les seves atribucions, ahir al vespre en una sala de plens plena de gom a gom, i ja va aprovar els primers acords del seu esbojarrat mandat. L’acte d’ahir encetava el Carnaval 2023 a Cambrils que aquesta vegada va tenir un aire de comiat i de nostàlgia. Des d’un primer moment va quedar marcat per l’anunci fet per la NAC de no continuar organitzant aquest acte després de 13 anys sota la seva responsabilitat. El protagonisme de l’acte se’l van repartir, a parts iguals, la sàtira política i aquest adéu de la NAC.

I l’alcalde va arribar en taxi

La part satírica, però, va ser intensa. D’entrada l’alcalde carnavalesc, l’alter ego de l’Oliver Klein, va arribar a la plaça de la Vila dut per un taxi cambrilenc, en clara referència a una de les darreres polèmiques del darrer ple en el que l’oposició va denunciar la despesa feta per l’alcalde en desplaçaments en el taxi del president del seu partit. Només arribar a les portes de la casa de la Vila, on l’esperaven els seus companys de consistori, l’alcalde es va posar a inaugurar a tort i a dret; el propi edifici consistorial, els gegants que hi ha al vestíbuls,... Més tard va venir de la salutació entre els dos consistoris i, tot seguit, el xou es va traslladar a la sala de plens. Després del traspàs de la vara d’un alcalde a l’altra, el nou consistori va prendre possessió i va engegar un ple, constantment tutelat per l’alter ego del cap de Gabinet municipal que va portar a terme un assessorament constant al costat de l’alcalde.

Abans, però, el nou alcalde va fer un discurs en el que va “repassar” els polítics així com l’actualitat local. Una actualitat que aquests darrers dies ha viscut episodis significatius que han obligat als guionistes de la NAC canviar el guió diverses vegades: la marxa del regidor Enric Daza de l’NMC, el pas de la regidora no adscrita Patricia de Miguel al PP, la notícia que el regidor no adscrit Joan M. Artigau presideix la Penya Madridista de Cambrils, els problemes de darrera hora en l’acabament de les obres de la Rambla de Jaume I,..... L’alcalde carnavalesc també es va posar seriós per fer referència a dos temes “que l’havien cabrejat molt”, el de l’agressió produïda a l’acabament del concert de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, per una banda, i el patiment que han hagut de suportar les noies del Club d’Atletisme, arran dels fets coneguts al si del club, per una altra.

Obres al passeig d’Albert i la reconstrucció de l’edifici enderrocat de l’antiga estació de tren

El primer punt de l’ordre del dia, encolomat per l’alcalde al regidor Daza carnavalesc, va aprovar fer obres de remodelació intensiva al passeig d’Albert “per refer-ne el paviment i eliminar les places d’aparcament i els arbres, com a la Rambla de Jaume I”, més que res perquè “els vileros també es mereixen unes obres de llarga durada que els trasbalsin una mica”.

El segon punt aprovat, aquest cop defensat pel regidor David Chatelain carnavalesc, va ser el de refer l’edifici de l’antiga estació de tren i obrir un procés participatiu perquè la gent decideixen que s’hi vol fer. Els regidors van donar idees però al final es va acordar reconstruir-lo, inaugurar-lo i “ja decidirem que s’hi fa més endavant”, va dir l’alcalde del Carnaval.

Buscar el relleu de la NAC

A partir d’aquest punt, el de buscar el relleu de la NAC com a entitat organitzadora de l’arribada del Carnestoltes i de l’enterrament de la Sardina, es va iniciar una reflexió, mig seriosament i mig en broma, de l’evolució de Cambrils en aquests darrers 13 anys. La conclusió va ser “no podem tornar a l’any 2010, però hi ha coses que segueixen igual o pitjor, així que si algú s’anima a agafar-nos el relleu tindrà tot el nostre suport”. A continuació es va projectar un vídeo homenatge en el que es recollien vídeos i fotos d’aquests 13 anys de disbauxa carnavalesca.

La sorpresa final, la NAC es presenta a les eleccions municipals

Després del vídeo, la NAC va desvelar el “veritable motiu de l’adéu”. Segons va anunciar l’alcalde carnavalesc “la gent de la NAC no fem un pas al costat, com va dir aquell, sinó que hem decidit fer un pas endavant i presentar la nostra pròpia candidatura a les eleccions del proper mes de maig” i van presentar en primícia el vídeo de campanya. El vídeo tenia una primera part on diferents ciutadans animaven a la gent de la NAC sota la premissa de “segur que pitjor no ho fareu”. A continuació el vídeo recollia l’adhesió de molts cambrilencs assegurant que votaran a la NAC. L’acte es va tancar amb el repartiment de la papereta electoral de la NAC amb tots els candidats.

Comenta aquest article

Galeries relacionades