Cultura

Recerca

Oberta la II convocatòria de la beca de recerca del Consell Comarcal i l'Arxiu Comarcal del Baix Camp

La temàtica de la beca pot ser de qualsevol àmbit d'estudi referent a la comarca i els seus municipis i s'ha de centrar, prioritàriament, en els fons documentals dipositats a l'Arxiu Comarcal

Per Redacció

Cartell de la beca de recerca del Consell Comarcal i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp
Cartell de la beca de recerca del Consell Comarcal i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp | Cedida

El Consell Comarcal del Baix Camp conjuntament amb l'Arxiu Comarcal del Baix Camp han obert la segona convocatòria per la beca de recerca d’estudi sobre la història dels pobles de la comarca. La primera edició de la convocatòria es va dur a terme el març passat, i va comptar amb la participació de 8 projectes d’investigació. Un jurat format per cinc membres relacionats en l’àmbit de la història van ser els encarregats d’escollir el treball guanyador.

Pel que fa a la convocatòria d’enguany hi ha temps per presentar els projectes fins al 10 de març (inclòs) a la Secretaria de la Beca: Arxiu Comarcal del Baix Camp, Carrer Sant Antoni M.Claret, 3, Reus.

La beca

La temàtica de la beca pot ser de qualsevol àmbit d'estudi referent a la comarca i els seus municipis i s'ha de centrar, prioritàriament, en els fons documentals dipositats a l'Arxiu Comarcal.

Dotació econòmica

La dotació econòmica de la beca és de 3.000 €. Dels quals, es faran efectius amb dues parts iguals de 1.500 € cadascuna: la primera en la proclamació del projecte guanyador, i la resta, un cop el jurat hagi examinat la qualitat del treball.

Duració i lliurament

La beca té una durada de 12 mesos a partir de la data de concessió. El projecte de recerca s'ha de lliurar en format PDF a la Secretaria de l'Arxiu a través d'un exemplar en versió adaptada per ser publicada i haurà de tenir entre 150 i 300 pàgines, acompanyat d'un resum d'entre 15 i 20 folis.

Pel que fa a la data màxima d'entrega, el projecte es pot presentar fins al 10 de març del 2023 (inclòs) a la Secretaria de la Beca: Arxiu Comarcal del Baix Camp, Carrer Sant Antoni M.Claret, 3, Reus.

La I convocatòria de la beca

El guanyador de la primera convocatòria va ser l’historiador Jordi Morelló, amb l’estudi socioeconòmic sobre la vila de Riudecanyes durant la primera meitat del segle XVI a través de dos llibres d’estimes. En aquest sentit, la intenció del Consell Comarcal i l'Arxiu Comarcal és que la beca d’estudi pugui tenir continuïtat a partir d’ara, i que any rere any esdevingui un referent a la comarca per a treballs d’investigació cultures.