Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils inicia la temporada de llaüt mediterrani amb dos pòdiums

El club cambrilenc es va presentar en les quatre categories convocades

Imatge d'una de les tripulacions de Vent d'Estrop durant la regata
Imatge d'una de les tripulacions de Vent d'Estrop durant la regata | Cedida

El passat diumenge es va disputar a Empuriabrava la primera de les cinc regates de llaüt mediterrani que integren la Lliga en la què els Vent d’Estrop es presentaven en les quatre categories convocades. Els cambrilencs es van desplaçar fins a l’Alt Empordà amb una quarantena de vogadors i vogadores, en un dels desplaçaments més llargs de la temporada. La competició es va desenvolupar pels canals d’Empuriabrava, concretament, amb una contrarellotge amb sortida cada 2 minuts en la que totes les tripulacions havien de completar un recorregut de 2.400m.

Les primeres a competir van ser les veteranes, puntualment  a les 9h30 es va donar la sortida i en una regata en la que hi havia molta participació van aconseguir fer-se amb la 8a posició final amb un temps de 10:32,8.
Una hora més tard, era l’hora de la tripulació veterà masculí, que van completar el recorregut amb un temps de 9:48,4, aconseguint el tercer millor temps de la categoria.
Tot seguit, en categoria absolut femení, les vogadores cambrilenques van fer una bona regata fent també la tercera posició final amb un temps de 10:26,5.
I finalment, a les 12h30 es va donar la sortida a la darrera regata de la jornada, la categoria absolut masculí en el que els cambrilencs, amb un equip amb moltes baixes va fer la quarta posició, amb un temps final de 10:03,0.

La valoració de la jornada per part dels tècnics del club va ser molt positiva perquè ja sigui per raons meteorològiques o logístiques s’havia pogut entrenar molt poc amb aquesta embarcació, fet que va condicionar força els resultats però que per les properes regates esperen poder millorar els resultat a mesura que avanci la competició.

La propera regata es disputarà el proper diumenge 26 de febrer en aigües de l’Ebre, concretament a Deltebre

Bons resultats per als vogadors de l’Escola de Rem

A la categoria infantil masculí, la tripulació més jove dels cambrilencs, en una regata de 1000m va fer un temps de 6’34’’7, acabant en segona posició per darrera de Rem Badalona.
En categoria cadet femení, en una regata de 1.500m els Vogadors van presentar dues tripulacions, en la que l’equip A va fer el millor temps de 9’03’’7 guanyant la regata, i la tripulació B, va tenir problemes al doblar un altre participant en plena maniobra de ciavoga fet que perdés molt de temps, de manera que va acabar en cinquena plaça amb un temps de 9’53’’6.
Pel que fa al juvenil masculí, amb una tripulació mixta amb dues vogadores, en una regata de 2.000m, va fer un temps d’11’57’’0, fent el segon millor temps de la categoria.
L’absolut femení per la seva part, amb una tripulació molt jove i que ha pogut entrenar molt poc amb aquesta embarcació, va fer una meritòria 4a plaça amb un temps d’11’48’’4.
La propera regata de batel ja no serà fins el proper dia 25 de febrer en aigües també de l’Ebre, en aquest cas a Deltebre en la que els cambrilencs preveuen assistir amb algunes tripulacions més.

Diferents imatges de la regata disputada el passat diumenge (fotos: Cedides)