Cultura

Cinema

La Rambla de l'Art, l'única sala de cinema catalana seleccionada pel projecte «Abycine Lanza On The Road» per promoure el cinema independent

La Rambla de l'Art-Cambrils, juntament amb altres cinemes d’Espanya, formarà part de la seva distribució

Per Redacció

Imatge de la porta d'entrada al cinema Rambla de l'Art
Imatge de la porta d'entrada al cinema Rambla de l'Art | Lluís Rovira i Barenys

La Rambla de l’Art Cambrils és l'única sala de cinema de tot Catalunya seleccionada pel Festival Abycine i el seu projecte "Abycine Lanza On The Road" que portarà el cinema indie a localitats amb limitacions d’accés al cinema més independent. Aquest projecte pretén ser un motor per impulsar i donar visibilitat a pel·lícules que es troben al marge dels grans circuits de producció. La Rambla de l'Art-Cambrils, juntament amb altres cinemes d’Espanya, formarà part de la seva distribució.

Quines pel·lícules es podran veure?

- Samsara, de Lois Patiño, rodada a Zanzíbar. Participa en el proper festival de Berlín en la secció “Encounters” dedicada a noves visions cinematogràfiques amb l’objectiu de promoure obres innovadores de nous cineastes.
En paraules del director, Lois Patiño, “Samsara aprofundeix en algunes constants que he anat explorant en el meu treball: la reflexió sobre la relació entre l'ésser humà i el paisatge, un interès antropològic centrat especialment en allò mític i espiritual o la voluntat de portar l'espectador a una experiència íntima i meditativa.”

- Que nadie duerma, adaptació de la novel·la de Juan José Millás. Un drama amb pinzellades de comèdia realitzada per Antonio Méndez Esparza amb Malena Alterio de protagonista.

- Sobre todo de noche, de Víctor Iriarte, una pel·lícula de cinema negre protagonitzada per Lola Dueñas i Ana Torrent.

- Mi hermano Alí, un íntim documental dirigit per Paula Palacios (Cartas mojadas) sobre un refugiat somali de 22 anys. La directora va seguir les passes d’Alí des del 2011 i va acompanyar-lo en tot el seu procés de reubicació.

- La parra, del gallec Alberto Gracia (La estrella errante). Un projecte basat en la seva pròpia experiència en una ciutat que afrontava els primers efectes de la reconversió del naval. El títol rendeix homenatge a la mítica pensió 'La parra' i al bar homònim que s’ubicava en el carrer Pardo Baixo, el bar de capçalera de quan era adolescent.

- La desconocida, el segon llargmetratge de Pablo Maqueda després del seu documental “Dear Werner. Walking on cinema” (2020) que adapta l’exitosa obra teatral de Paco Becerra “Grooming”. La pel·lícula està protagonitzada per Laia Manzanares (El reino), Manolo Solo, guanyador del Goya a millor actor de repartiment per Tarde para la ira i Eva Llorach, guanyadora del Goya a millor actriu revelació per Quién te cantarà.

- Golem, una comèdia d’embolics amb essència de ciència-ficció. Dirigida pel duet Juan González – Fernando Martínez, també coneguts com Burnin´ Percebes. Entre el seu càsting es troben  Brays Efe, Bruna Cusí, Anna Castillo, Javier Botet, Henar Álvarez, Tito Valverde, Roberto Álamo i Luis Tosar.

El documental Alteritats, d’Alba Cros i Nora Haddad Casadevall. Un recorregut pels sentiments, les experiències, les infàncies, els desitjos i també les alegries de lesbianes de totes les edats residents a Catalunya i d’orígens diversos.

- Sica, coming of age de Carla Subirana, que formarà part de la Secció Generation a la Berlinale i clausurarà el BCN Film Festival que es celebrarà del 20 al 28 d’abril als Cinemes Verdi de Barcelona.

Tot i que el cinema Rambla de l’art-Cambrils ja és conegut per la diversitat de pel·lícules que projecta, aquest cop vol donar un pas més per portar encara més varietat cinematogràfica a la província de Tarragona i col·laborar en projectes que fomentin la distribució de peces de cinema més independent.