Societat

Ciència

L'escola Guillem Fortuny organitza la 1a Fira de ciència al carrer «Science Market Day»

Va ser una jornada de divulgació científica per promoure vocacions científiques entre l’alumnat i de manera especial entre les noies, amb motiu del dia de la dona i la nena a la ciència

Per Redacció

Un moment d'una de les activitats en les què hi han participat els alumnes de l'escola Guillem Fortuny
Un moment d'una de les activitats en les què hi han participat els alumnes de l'escola Guillem Fortuny | Cedida

L’escola Guillem Fortuny va organitzar, aquest passat divendres, la I Fira de ciència al carrer –"Science Market Day–, per commemorar el dia de la dona i la nena a la ciència. Va ser una jornada de divulgació científica per promoure vocacions científiques entre l’alumnat i de manera especial entre les noies. En aquesta activitat es va convidar a la comunitat educativa de manera que els assistents van tenir l’oportunitat de gaudir de la ciència experimentant.

Aquesta I Fira de ciència s’emmarcava en dos projectes d’Innovació que desenvolupem a l’escola: el projecte d’innovació STEAM.cat i el projecte Europeu Erasmus+, de manera que les activitats que es van triar i preparar, es van desenvolupar amb metodologies d’aprenentatge transversals, i es va treballar la competència comunicativa de l’alumnat en les diferents llengües catalana, castellana i anglesa, tenint molt present la equitat i la inclusió de tot l’alumnat.

Els alumnes de cicle superior van ser els veritables protagonistes de l’aprenentatge, d’un aprenentatge amb sentit ja que van ensenyar i explicar a la resta d’alumnes i a les famílies diferents experiències i els animat a provar-les. De fet quan els alumnes són capaços d’ensenyar als altres, s'aconsegueix que la retenció dels aprenentatges sigui total. També es va comptar amb la col·laboració de científiques de la URV del programa repte experimenta i amb famílies d’alumnes de cicle superior que van preparar experiments per als assistents.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora d’Educació, Ingrid Duch, van visitar aquesta primera edició “Science Market Day", en el marc dels projectes d’innovació STEAM i Erasmus+ "Enriquint vides, obrint ments".  

Diferents imatges de la 1a edició de la Fira de ciència al carrer, el passat divendres al matí (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article