Esports

Penya

Neix la Peña Madridistas Cambrils amb l'objectiu «d'agermanar el madridisme cambrilenc»

Fa molts anys hi havia una altra penya del Reial Madrid a Cambrils que duia el nom de Peña Madridista Cambrils, fundada l'any 1964, i que tenia la seva seu al barri de l'Eixample

Per Berta Ruiz

Brenda Den Herder (secretària), Joan M Artigau (president) i Óscar Miguel (vicepresident) amb la bandera madridista
Brenda Den Herder (secretària), Joan M Artigau (president) i Óscar Miguel (vicepresident) amb la bandera madridista | Lluís Rovira i Barenys

Recentment s'ha posat en marxa la Peña Madridistas Cambrils. Des de fa uns pocs mesos, a finals de 2022, l'entitat es va fer visible a les xarxes socials, tot i que la junta que hi ha al darrere es va començar a moure fa més de 2 anys –abans de l'esclat de la pandèmia–. El seu president és Joan Maria Artigau i, acompanyat d'un dels vicepresidents –Òscar Miguel López– i de la secretària –Brenda Den Herder– han volgut explicar a revistacambrils.cat com va sorgir la creació de la penya i quins són els seus objectius. Actualment, completen la junta Raúl Barrionuevo com a vicepresident i José Luis Barreiro, Manuel Mendiola, José María Vidal, Sebastián Teruel i Andrés Quiñones com a vocals.

Segons ha explicat Joan M. Artigau: "portem darrere de la constitució de la penya més de dos anys, però ens va agafar la pandèmia i tot es va anar endarrerint a nivell administratiu. Fins que no hem estat constituïts legalment no ens hem fet visibles a les xarxes socials com Facebook i Instagram. Hem seguit els passos que ens marcava el Reial Madrid per a la constitució de l'entitat i, al tenir uns estatuts regits per una comunitat autònoma diferent, doncs també hi ha hagut més retard. Quan vam preparar tota la documentació per entregar-la a la Generalitat i constituir-nos com a entitat vam haver de fer diferents correcions i, amb tot plegat –la pandèmia i la tramitació telemàtica–, el procés ha estat llarg i feixuc. Finalment, la penya ha vist la llum a finals de 2022".

"Fa molts anys hi havia una altra penya del Reial Madrid a Cambrils que duia el nom de Peña Madridista Cambrils que es va fundar l'any 1964 i que tenia seu al barri de l'Eixample"

Pel que fa al nom –Peña Madridistas Cambrils–, els integrants de la junta han explicat que, "fa molts anys hi havia una altra penya del Reial Madrid a Cambrils que duia el nom de Peña Madridista Cambrils que es va fundar l'any 1964 i que tenia la seva seu al barri de l'Eixample. Aquesta no estava donada de baixa oficialment i, la idea era reprendre aquesta entitat i conservar el mateix nom". Tal com ha apuntat Artigau, "des dels estatuts del Reial Madrid ens van dir que no era possible perquè la majoria de la gent que formava aquella junta ja estan morts i calia signar un document a mode de cessió o traspàs a la nova junta; això no era possible i, per tant, vam decidir crear la nova penya amb aquest nou nom. Feia molts i molts anys que no hi havia cap penya madridista a Cambrils".

"La penya ha nascut per agermanar tot el madridisme de Cambrils, perquè hi ha molts aficionats"

Un cop engegat el procés, per tal que el club els donés el vistiplau, necessitaven un mínim de 50 preinscripcions de penyistes. Actualment en són uns 60 i es troben a la recerca d'un local social on trobar-se per veure els partits, per a fer reunions o d'altres activitats. El president ha manifestat que, "la penya ha nascut per agermanar tot el madridisme de Cambrils, perquè hi ha molts aficionats –encara que no ho sembli– i sembla que cadascú gaudeixi les victòries o pateixi les derrotes sempre en silenci. Volem agermanar el madridisme per ajuntar-nos, celebrar, veure els partits..." i també organitzar diferents sortides per veure els partits al Bernabéu perquè, segons Òscar Miguel, "hi ha molta gent que mai ha anat a l'estadi".

Un dels objectius prioritaris ara mateix és trobar un local i, posteriorment, convocar una assemblea general de socis per tal de començar a planificar les activitats. De fet, Artigau manifesta que, "un cop hàgim fet l'assemblea general també volem parlar i donar-nos a conèixer a la Penya Barça Cambrils i a la Penya Blanc i Blava Cambrils i intentar fer activitats conjuntes com per exemple el vermut solidari que fan per La Marató de TV3. La rivalitat ha d'estar al camp i volem fer activitats socials com podria ser un triangular de futbol amb penyistes de les tres penyes o col·laborar amb els clubs esportius locals, etc".

Recerca d'un local social

Inicialment, el preu de la quota anual per soci per aquest 2023 s'ha fixat en 60 euros. Per a la gent que estigui interessada en fer-se sòcia pot escriure al correu electrònic cambrilsmadridistas@gmail.com o bé escriure al número de Whatsapp 695 595 193. També es pot contactar a través de les pàgines de Facebook i d'Instagram. Els membres de la junta comenten que, "volem mirar que la gent s'apunti i a veure com va la cosa. Tal i com estan els lloguers –per pagar un local– potser s'hauria de pujar el preu, però volem reunir una mica de diners perquè la inversió inicial és important". En aquest punt, Artigau afegeix que "volem que la gent s'apunti i que no sigui un impediment per a fer socis. També tenim la idea de fer les figures de soci 'benefactor' o soci 'protector' que vulguin col·laborar amb una aportació econòmica superior o bé cedint algun electrodomèstic per al local o ajudant per a la seva adequació".

La Peña Madridistas Cambrils també vol reunir aficionats d'altres poblacions properes. Actualment, algunes de les penyes madridistes més actives de la demarcació tarragonina són la Penya del Morell, la LHI 2012 de l'Hospitalet de l'Infant i la Peña Costa Dorada de Bonavista. A la web oficial del club hi consten d'altres, però algunes ja no estan actives com per exemple la que hi havia a Salou.

Comenta aquest article