Societat

Gastronomia

Fideus amb galera combinada amb música «boomer» per encetar la primera gran cita gastronòmica de l'any (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

La degustació de fideus rossos ha estat el primer gran acte del Mes de la Galera, la versió actual del que havien estat durant 17 edicions anteriors les jornades de la Galera

Per Lluís Rovira i Barenys

La degustació de fideus rossos amb galeres es va fer, ahir al matí, al port
La degustació de fideus rossos amb galeres es va fer, ahir al matí, al port | Lluís Rovira i Barenys

La degustació de fideus rossos ha estat el primer gran acte del Mes de la Galera, la versió actual del que havien estat durant 17 edicions anteriors les jornades de la Galera. Aquest acte, celebrat ahir al matí al costat de les Escales Reials del port, va acollir un gran nombre de persones que van poder menjar-se un plat de fideus rossos amb galeres acompanyats d'una beguda, pel preu de 5 euros. El bon temps va acompanyar l'acte, i també la música en directe. La degustació de fideus rossos, que es tornava a fer tres anys després a causa de les restriccions de la pandèmia, es recuperava, aquest cop, acompanyada de la música boomer, música dels anys 80, que va amenitzar l'acte. L'elaboració de les quatre paelles de fideus rossos amb galeres que es van cuinar van anar a càrrec de la Confraria de Pescadors. En total es van fer servir uns 100 kg de galeres.

Properes activitats del Mes de la Galera

L’altra degustació popular serà el diumenge 26 de febrer amb la fregida de calçots i galeres. Enguany, l’organització ha decidit canviar les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola per les del Parc del Pescador, que acollirà l’Esmorzar de Forquilla amb Vinils i Galeres. Un canvi amb el que s’espera atraure més persones i que també tindrà música per amenitzar la jornada. El preu serà de 6 euros.

Altres activitats que es tornaran en aquesta edició d'enguany són les Galeres en Viu, la visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescador que es farà els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer.  Per aquesta activitat cal fer l’inscripció al correu peconomica@cambrils.org o trucar al telèfon 977 79 46 79.
També la Torre del Port acollirà el dissabte 11 de febrer l’inauguració de l’exposició Mestres d’Aixa de Butxaca i, el diumenge 12 de febrer, l’activitat familiar L’Ona vol fer científica, un contacontes i manualitats que requereixen d’inscripció prècia al correu museu@cambrils.org o trucar al 977 79 45 28.

A banda, l’Escola d’Hoteleria i Turisme serà, un any més, l’escenari del concurs "De la Mar als Fogons" per a joves cuiners i cuineres de tot Catalunya. Serà el divendres 24 de febrer quan els vuits semifinalistes cuinaran a les instal·lacions del centre i presentaran els seus plats elaborats amb galera, als dos jurats. Enguany la competició gastronòmica comptarà amb la presència del reconegut cuiner Carles Gaig.

 

L’Apunt

El Mes de la Galera als restaurants cambrilencs
Una de les novetats d’enguany és que els restaurants han pogut escollir entre dues opcions a l’hora de fer els plats amb la galera com a producte estrella. Per una banda hi ha la possibilitat d’oferir el menú a preu tancat com s’ha fet sempre en el format de jornades i, per l’altra banda, fer només un plat dedicat al crustaci. Aquesta fórmula s'aplicarà també en els mesos gastronòmics dedicats a la carfoxa, el romesco i la tonyina, aquest darrer el nou ingredient que s'ha inclòs al calendari.
Els establiments que han escollit fer el menú són: Al Punt, Barabar, Bec d’Or, Brisas de Mar, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Del Mar, Denver, El Capi, Germans Miquel’s, Les Barques, Les Fonts, l’Escandall, Maset, Montserrat, Rincón de Diego i Taberna Lekeitio. Per la seva banda, l’Acuamar, Bar del Pòsit, Miramar, Restaurant El Pòsit i Vora oferiran als seus clients, durant tot el mes de febrer, un o dos plats principals elaborats amb galera. Els preus van des del 10,50 euros (un sol plat) a 60 euros (el menú complet).

Comenta aquest article

Galeries relacionades