Cultura

Música

Rock i música d'arrel llatinoamericana es fusionen en el nou projecte musical liderat pel cambrilenc Erik López (CONTÉ VÍDEO)

A meitats d'aquest passat mes de gener va sortir a la llum la primera cançó, Tierra prometida, i el vídeo d'aquest primer treball que du el nom de Corre muchacho

Per Lluís Rovira i Barenys

Erik López en la imatge promocional del seu nou treball
Erik López en la imatge promocional del seu nou treball | Cedida

A meitats d'aquest passat mes de gener va sortir a la llum la primera cançó, acompanyada del vídeo, corresponent al projecte musical en solitari d'Erik López. La cançó du el títol de Tierra prometida i formarà part del disc Corre muchacho. Amb periodicitat mensual aniran apareixent la resta de cançons del disc, amb els seus corresponents vídeos i s'espera que els 10 temes que l'integren estaran tots presentats el proper mes de setembre, període en el que Èrik López té previst iniciar una gira, tot i que, tal com ha comentat a revistacambrils.cat "si es pot fer algun concert abans de l'estiu, serà perfecte".

Iniciativa musical sorgida en temps de pandèmia

Aquest projecte musical encapçalat pel cambrilenc Èrik López va sorgir arran de la pandèmia ja que, tal com ha explicat, "durant el primer any no podíem sortir a tocar ni fer res. L'any 2020 no vaig treballar gens i el 2021 vaig fer molt poca cosa". Ara bé, Erik López no va perdre el temps i durant aquest 2020 va estar composant cançons amb la possibilitat que servissin per alguna de les formacions musicals en les que participa. Quan ja les va tenir fetes va parlar amb el productor Micky Forteza i, com explica Erik López, "va ser ell qui em va animar a que cantés jo les cançons i que fes un disc. Jo, des de l'etapa dels No Apto, no estava al davant d'un projecte. Ens hi vam posar i vam començar a treballar les cançons. En tenia una vintena de les quals n'hem agafat 10". Les 10 cançons senceres encara no estan gravades, "n'hi han tres de gravades, tres que estan a mig acabar i en queden quatre que s'han d'acabar de gravar".

Erik López ha fet un gir en aquest nou projecte en solitari. Tal com ell explica, "jo sóc un músic de rock i he fet tota la vida rock però tenia moltes ganes de sortir d'aquesta zona de confort i barrejar la música que m'és més habitual amb una de les altres passions que tinc que és el de la música folklòrica d'arrel llatinoamericana. El Micky Forteza té molta experiència en aquest àmbit i ha anat fent els arranjaments". En aquesta nova singladura musical, Erik López anirà acompanyat per la Cactus Band formada per Micky Forteza a la guitarra, Aleix López al baix, Luis Guerra a la percusió i s'han d'acabar de definir algun músic més per completar la banda. En la gravació de les primeres cançons Erik López ha comptat amb la col·laboració de músics que formen part de grups o bé acompanyen cantants molt reconeguts com ara Jarabe de Palo, Bumbury, Nathy Peluso,...

Actuació de LA Vamps al pavelló del Baskonia

Erik López compagina aquest projecte en solitari amb la seva participació amb el grup LA Vamps. Precisament aquest passat mes de novembre, el grup va oferir un concert al pavelló del Baskònia, a Vitòria, al finalitzar el partit d'Eurolliga que va enfrontar el Baskonia i el Maccabi de Tel Aviv. Segons explica Erik López, " havíem d'actuar a la mitja part però la logística de tot plegat ho va impedir i el concert va ser al final del partit. Es va habilitar mig pavelló i es van deixar dues barres de bar. Vam fer un concert d'uns 45 minuts. Durant el partit havíem estat a peu de pista. Tot plegat va ser una gran experiència." López explica que aquesta era la primera vegada que el Baskonia oferia un concert lligat amb un partit de bàsquet, "alguna vegada ho havíen fet amb un DJ i una cantant. Amb un grup en directe era la primera vegada que ho feien i ho van provar per veure com funcionava. Els va agradar i des del Baskonia i la nostra oficina de manegement n'estan parlant  per mirar de repetir-ho quan faci més bon temps, aquesta mateixa temporada".

Comenta aquest article