Societat

Homenatge

El Rotary Cambrils fa un homenatge a familiars directes de membres del Rotary desapareguts

Ahir a la nit es va celebrar el primer sopar Rotary de l'any 2023 a la seu habitual, el restaurant Miramar

Per Francesc Garriga Colom

Imatge del primer sopar Rotary de l'any 2023
Imatge del primer sopar Rotary de l'any 2023 | Cedida

Ahir a la nit es va celebrar el primer sopar Rotary de l'any 2023 a la seu habitual, el restaurant Miramar. L'acte va començar amb un homenatge als sis familiars directes de membres del Rotary que han mort durant l'any 2022 i l'inici del 2023; Salvador Sarrà Recasens (10 d'abril de 2022), Lleonard Vernet Sarrà (9 d'agost de 2022), Maria Gené Marco (24 de novembre de 2022), Montserrat Pahí Salvadó (25 de novembre de 2022), Josep Maria Guasch Rovira (15 de desembre de 2022) i Maria Pilar Colom Piqué (6 de gener de 2022). Es van llegir dues poesies, una de Juan Ramón Jiménez i l'altra de Miquel Martí Pol, en concret "El viaje definitivo" i "Lletra a Dolors". En el decurs de l'acte es va destacar que tots ells eren persones de Cambrils, molt arraigades i molt conegudes a la nostra vila. Unes persones discretes, generoses i, en definitiva, molt bones persones, trets comuns que els unia.

Per acabar l'acte es va llegir un petit text del llibre L'harmonia de la teva vida, de la vida Creixent que diu: "El sol i la lluna fan una dansa elegant de dia i nit, amb les sortides i les postes de sol. Amb aquesta dansa Déu ens indica que mai no tot és dia i llum en la nostra vida ni mai no tot és nit i foscor. I les estrelles són petites picades d'ullet de Déu per dir-nos que sempre hi és i per ensenyar-nos el nord."

Xerrada a càrrec del filòleg Josep Maria Virgili

Després, com a final de l'acte, es va fer una xerrada a càrrec del filòleg Josep Maria Virgili i Ortiga, que va demostrar la seva passió per la nostra llengua, explicant-ne els orígens i enllaçant aquests orígens amb la llengua basca, com a primera llengua hispànica. A tall d'anècdota va insistir, tal i com havia fet a la conferència prèvia al Centre Cultural, sobre la necessitat de canviar la lletra de la paraula "cavet", que s'hauria d'escriure "cabet", que seria la seva correcta morfologia. Des del Rotary se li va fer el lliurament del Diplomatari de Cambrils, que Virgili va agrair de manera molt explícita.

Josep Maria Virgili va rebre un obsequi de mans d'Aurora Fornos (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article