Esports

Rem

El Club Rem Cambrils participa en eI VII Descens del Meandre a Flix

En aquesta ocasió el Club Rem Cambrils va participar-hi amb dues tripulacions: màster masculí i absolut femení

Per Antoni Font

Equip Màster Masculí tanda d’esprints
Equip Màster Masculí tanda d’esprints | Juan Carlos Jiménez

El Club Rem Cambrils va iniciar la nova temporada de competició participant en el VII Descens del Meandre de Flix que va tenir lloc el passat cap de setmana. Regata organitzada pel Club Nàutic Flix amb la col·laboració de l’Ajuntament de Flix. També va ser la seu de la I Regata de la Lliga Catalana de Batel.

VII Descens del Meandre amb Llaüt Mediterrani

Tot i tractar-se d’una prova fora del calendari oficial de regates, va comptar igualment amb el suport de la Federació Catalana de Rem i va servir per poder valorar i verificar diferents aspectes tant a nivell tècnic com de rendiment de les tripulacions participants, acabant sent un test de pretemporada. En aquesta edició cal destacar la participació d’equips de fora de Catalunya, com és el cas dels clubs RCN Dénia, RCN València i Universitat d’Alacant, tots ells del País Valencià.

Amb dos dies de durada, dissabte a la tarda van tenir lloc les proves de descens contrarellotge amb un recorregut de 4.000 m per les categories absolutes i de 3.000 m per les categories veteranes (màsters). Diumenge al matí es va disputar el torneig d’esprints amb un recorregut total de 300 m amb ciavoga, amb dos carrers, com si es tractés d’una regata de lliga.

En aquesta ocasió el Club Rem Cambrils va participar-hi amb dues tripulacions: màster masculí i absolut femení.

Descens 3.000 m i 4.000 m

L’equip màster masculí va finalitzar la prova dels 3.000 metres en 3r lloc amb un registre final de 14:49,9 min. D’altre banda, l’equip absolut femení va finalitzar la prova dels 4.000 m en 6è lloc amb un temps de 20:17,5 min.

Torneig Sprints 300 m

Diumenge, la categoria màster masculí, després de realitzar les dues primeres proves d’esprints, va poder classificar-se per disputar la final amb el Reial Club Náutico Dénia, aconseguint –després d’una intensa i emocionant regata– finalitzar en 2n lloc, a tant sols sis centèsimes de diferència (temps net) dels guanyadors.

Pel que fa a la participació de l’equip Absolut Femení, just en iniciar-se la primera tanda d'esprints, encapçalant la prova i després de realitzar la ciavoga, es va produir el trencament del ferratge de subjecció del timó, quedant el llaüt sense possibilitat de maniobrar i per tant sense opcions de poder continuar disputant la resta del torneig.

Classificacions Finals

En finalitzar la jornada del diumenge, es va fer lliurament de premis als primers classificats en cadascuna de les categories i proves.

Descens Meandre 3.000 m

Màster Femení    RCN Dénia / RCN València (mixt)
Màster Masculí    Rem Badalona

Descens Meandre 4.000 m

Absolut Femení    Secció Esportiva Universitat d’Alacant
Absolut Masculí    Secció Esportiva Universitat d’Alacant

Torneig Sprints

Màster Masculí    RCN Dénia
Màster Femení    RCN Dénia / RCN València (mixt)
Absolut Masculí    Secció Esportiva Universitat d’Alacant
Absolut Femení    Secció Esportiva Universitat d’Alacant

Per últim, volem agrair al Club Nàutic Flix l'excel·lent acollida i l’atenció rebuda a tots el socis del Club Rem Cambrils durant el transcurs de les regates.

L’Apunt

Propera cita
La propera prova es durà a terme el diumenge 12 de Febrer a Empuriabrava (Castelló d’Empúries), comarca de l’Alt Empordà, amb l’inici de la temporada de competicions oficials de llagut, en aquest cas, la 1a Regata de la Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani,

Comenta aquest article