Societat

Ensenyament

L'Institut Escola Joan Ardèvol acollirà, el proper dilluns, un grup d'alumnes i professors portuguesos en el marc del projecte Erasmus+

Durant aquesta setmana, visitaran Cambrils, la Tàrraco romana, el modernisme de Reus i els llocs més emblemàtics de Barcelona

Per Redacció

Imatge d'arxiu del pati i d'una part de l'edifici de l'escola Joan Ardèvol
Imatge d'arxiu del pati i d'una part de l'edifici de l'escola Joan Ardèvol | Lluís Rovira i Barenys

Setze nois i noies i el seu professorat d’Oliveira do Bairro, Portugal, arribaran aquest proper dilluns, 6 de febrer, a l’Institut Escola Joan Ardèvol de Cambrils gràcies al projecte educatiu europeu Erasmus+, que fa possible l’intercanvi d’alumnat i docents entre centres de tot Europa. La delegació portuguesa romandrà al municipi una setmana, en la qual compartirà experiències, sistemes pedagògics i opinions sobre el medi ambient amb els estudiants cambrilencs.

L’Institut Escola Joan Ardèvol organitzarà un acte de benvinguda, el mateix dilluns, en el qual participarà tot l’alumnat i docents del centre. Començarà a les 8.45 h i comptarà amb un passadís d’acollida i un espectacle musical creat pels alumnes del centre. A les 12 hores, l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, rebrà a l’Ajuntament les dues delegacions, la portuguesa i la catalana.

Els nois i noies que participen en aquest intercanvi tenen entre 11 i 15 anys, de 6è de primària fins a 3r d’ESO. Durant aquesta setmana, visitaran Cambrils, la Tàrraco romana, el modernisme de Reus i els llocs més emblemàtics de Barcelona. A més, els acompanyen els docents que faran una estada al centre per observar les tècniques, recursos i metodologies que empra el professorat de l’institut escola.

El projecte Erasmus+ és un dels eixos vertebradors del Joan Ardèvol, ja que promou la inclusió, la transformació digital i fa possible que l’alumnat i el professorat participi en la vida democràtica amb valors comuns i compromís cívic. Així mateix, actua com a element motivador i de millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres i la coneixença d’altrespaïsos i cultures.

La tercera setmana de maig, del 14 al 20, la delegació de Cambrils viatjarà al país veí per continuar sumant aprenentatges, conviure i endinsar-se en la cultura portuguesa.