Informació general

Instal·lacions esportives

Natàlia Pleguezuelos, regidora d'Esports: «La idea de fer una piscina olímpica no ha sortit com un bolet, sinó que és una demanda»

L'equip de govern està estudiant la viabilitat d'aquesta construcció que, tindria una llargada de 50 metres, i podria ser descoberta a l'estiu per donar sortida a la demanda d'aquest tipus d'instal·lacions

Per Berta Ruiz

Aspecte de la piscina del Palau Municipal d'Esports que té 25 metres de llargada
Aspecte de la piscina del Palau Municipal d'Esports que té 25 metres de llargada | Lluís Rovira i Barenys

La construcció de noves instal·lacions esportives municipals com el tercer pavelló o la possible ubicació d'una piscina olímpica a la zona esportiva municipal –aquesta encara en fase d'estudi sobre la seva viabilitat– van propiciar diverses preguntes per part d'ERC, en la sessió plenària del passat divendres 27 de gener. La seva portaveu, Camí Mendoza, es va referir a aquests dos projectes. La regidora es va mostrar sorpresa després de l'anunci realitzat per l'equip de govern en la trobada informativa amb la premsa del passat 24 de gener en la què exposaven que s'estava estudiant la possible construcció d'aquesta piscina olímpica. Recordem que, una piscina olímpica té una llargada de 50 metres per 25 metres d'amplada i 10 carrils.

Mendoza va manifestar que, "no sé ben bé d'on sorgeix aquesta idea de posar aquesta infraestructura damunt de la taula. Sé que s'ha fet un procés participatiu sobre el futur pavelló i, crec que hi ha més peticions perquè es duguin a terme millores al Palau Municipal d'Esports –tant a la piscina com al gimnàs– que no pas la construcció d'una piscina olímpica. No qüestiono que s'hagi de fer o no, sinó d'on els sorgeix? Perquè sembla que els ha sortit així, en sec, com un bolet de final de mandat. Ja han passat els Reis d'Orient i els recordo que queden quatre mesos per acabar el mandat i que no tenen pressupost. Ho saben, no?".

Natàlia Pleguezuelos: "També és una demanda el fet de tenir una piscina descoberta a l'aire lliure, amb totes les qualitats que demanen els nostres conciutadans"

Sobre aquesta qüestió, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va replicar: "d'on ha sortit aquest bolet, com vostè ha dit? No és un bolet, això és una demanda. El fet que sigui olímpica –50 metres de llargada– és una demanda del Cambrils Club Natació –l'actual piscina del Palau Municipal d'Esports té 25 metres–, però el fet de construir una altra piscina també és una demanda dels nostres usuaris abonats actualment perquè en tenim molts i ara mateix patim una manca d'espai amb tots els cursets de natació que es realitzen i dels quals tenim una molt bona acollida entre els infants. Tenim mancança d'espais a les instal·lacions esportives i, una d'aquestes és la piscina. També és una demanda el fet de tenir una piscina descoberta a l'aire lliure, amb totes les qualitats que demanen els nostres conciutadans. Per tant, he de dir que això no és una carta als Reis sinó que estem fent un estudi de viabilitat i d'això ja se'n va informar molt clarament. S'està estudiant la possibilitat de construir aquesta piscina de 50 metres. Hem tingut diferents reunions amb arquitectes i enginyers per tal de poder fer un ordenament de les instal·lacions esportives, el qual també és molt necessari. A més, la nostra política també és la d'incentivar el turisme esportiu a Cambrils per desestacionalitzar i donar una bona acollida als esportistes durant tot l'any i amb unes instal·lacions adequades".

Camí Mendoza: "A dia d'avui, no ens consta que hagin aprovat el projecte definitiu d'aquest pavelló lleguer"

Dins de l'àmbit esportiu, la portaveu d'ERC també va qüestionar el calendari que s'havia plantejat inicialment pel que fa al projecte de construcció del tercer pavelló a la zona esportiva municipal. Mendoza va recordar que s'havia dit que al mes de gener s'iniciarien els tràmits per engegar la licitació del projecte. "A dia d'avui, no ens consta que hagin aprovat el projecte definitiu d'aquest pavelló lleguer. La regidora sap que si no té el projecte aprovat, no es pot treure a licitació i menys si no hi ha els diners –a dia d'avui encara no tenen pressupost–. Quina és la previsió i com quedarà el cronograma del projecte?".

Natàlia Pleguezuelos: "El petit retard (en el projecte executiu del nou pavelló) ha estat degut a la incorporació de les noves propostes que vam rebre a través del procés de participació ciutadana"

En referència a això, la regidora d'Esports va dir que el projecte executiu del nou pavelló s'enllestirà aquest mes de febrer. "El petit retard ha estat degut a la incorporació de les noves propostes que vam rebre a través del procés de participació ciutadana. Tot això ha comportat que, com a govern, haguem volgut recollir les noves propostes que són molt beneficioses per a la pràctica de l'esport a Cambrils. Per això s'ha demorat. En breu tindrem el projecte i farem la presentació tal com em vaig comprometre –tant la presentació polític-tècnica com amb les entitats esportives– per tal que es valori tot el que s'ha pogut incorporar al nou projecte; finalment, farem l'aprovació". D'altra banda, Pleguezuelos va afegir que, "a nivell pressupostari ja tenim molt clar com s'ha de pressupostar per poder tirar-lo endavant i ja s'informarà més endavant. A partir d'aquí començarem els tràmits administratius. Sí, ens hem endarrerit, però la voluntat política és començar aquest pavelló aquest any 2023. Creiem que és un projecte essencial per a les entitats i tots els del govern hi creiem".

"S'han gastat més de 600.000 euros en reparacions i manteniment de les instal·lacions i continuarem invertint en això perquè és lògic tenir les instal·lacions en bones condicions"

Finalment, en referència a les peticions de millora –per part dels usuaris– de les instal·lacions esportives municipals actuals apuntades per la portaveu d'ERC, la regidora d'Esports va replicar: "és clar que sí i, en això estem treballant. Porto quatre anys treballant en les millores d'un pavelló que té més de 30 anys. Les millores comporten una quantitat de diners molt gran i tenim moltes prioritats. En aquest període s'han gastat més de 600.000 euros en reparacions i manteniment de les instal·lacions i continuarem invertint en això perquè és lògic tenir les instal·lacions en bones condicions i amb qualitat. A banda, hem de seguir endavant i desenvolupant nous projectes; no ens podem quedar estancats i també hem de pensar en noves instal·lacions per oferir als nostres usuaris i als nostres visitants".

Comenta aquest article