Cultura

Llibres

El Club de Lectura Adult de la biblioteca inicia el nou cicle de trobades amb el llibre Rapsòdia Gourmet, de l’escriptora francesa Muriel Barbery

L’elecció d’aquest llibre es va fer en el marc de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils

Per Josep Maria Ferrando

Un moment de la sessió del Club de Lectura, ahir, a la biblioteca Josep Salceda i Castells
Un moment de la sessió del Club de Lectura, ahir, a la biblioteca Josep Salceda i Castells | Josep M Ferrando

Una vintena de persones van participar ahir a l’inici del nou cicle de trobades del Club de Lectura Adult de la biblioteca Josep Salceda i Castells. L’obra escollida per comentar va ser Une gourmandise, de l’escriptora francesa Muriel Barbery. A la traducció catalana de Seix Barral el títol és Ràpsodia Gourmet i a la darrera edició d’Edicions 62 Una llaminadura. L’elecció d’aquest llibre es va fer en el marc de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. La biblioteca va preparar per l’ocasió una petita exposició de llibres vinculats a la gastronomia.

És un llibre breu però força intens que descriu els darrers dies d’un crític gastronòmic parisenc. L’obra retrata un personatge egocèntric i cínic que a la fi de la seva vida recorda de forma força àcida el món despietat de la crítica culinària francesa, a la vegada que també descriu unes relacions familiars per ell absolutament decebedores. Al llarg del llibre l’autora també dóna veu a persones, animals i fins i tot objectes que l’han conegut i donen la seva pròpia versió.

El col·loqui es va obrir amb l’intercanvi d’aportacions força interessants i diverses sobre com entendre l’obra d’aquesta escriptora i les reaccions que trasllada el llibre als seus lectors i lectores. Muriel Barbery es va fer força més coneguda amb la següent obra seva, l’Elegància de l’Eriço. La reunió va finalitzar amb un petit refrigeri organitzat per la mateixa biblioteca.

 

Comenta aquest article