Societat

El Parc del Pescador acull l'actuació folklòrica del grup romanès Plai Domnesc dins del centenari del Ball de Bastons

Per Berta Ruiz

 
 
 A dalt, actuació del Ball de Bastons de Cambrils. A sota, un moment de l'actuació del grup romanès Plai Domnesc de Targoviste
El Parc del Pescador va ser l'escenari ahir a la nit de l'espectacle de danses tradicionals romaneses amb el conjunt folklòric Plai Domnesc, provinent de Targoviste (Romania).

Aquesta actuació forma part dels actes de celebració del centenari del Ball de Bastons de Cambrils, que s'estan fent durant tot aquest any. Precisament, va ser el grup cambrilenc el que va encetar l'actuació amb un primer ball arribant al recinte, i tres balls més que van oferir a dalt de l'escenari, abans de donar pas a la companyia romanesa.

Segons va explicar un dels membres del Ball de Bastons de Cambrils –Àngel Vallverdú– a Revista Cambrils Diari Digital, ambdós grups estan en contacte i es va voler aprofitar que el grup folklòric romanès està oferint una petita gira d'actuacions per Catalunya, per convidar-los a participar en aquesta actuació, i a la vegada formar part també dels actes de celebració del centenari de la colla cambrilenca.

El conjunt folklòric romanès Plai Domnesc, de Targoviste, va oferir el seu repertori de danses tradicionals del seu país –molt diferents a la ballada bastonera de la colla cambrilenca– però amb una certa semblança als tradicionals esbarts dansaires.

Comenta aquest article