Cultura

Concert

Sommeliers tanca el cicle de tardor de la Cripta

El quintet femení va oferir ahir al públic cambrilenc temes del seu darrer disc en el marc de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils

Per Andreu Dalmau

El quintet Sommeliers en la seva actuació d'ahir al vespre a la Cripta
El quintet Sommeliers en la seva actuació d'ahir al vespre a la Cripta | Andreu Dalmau

El quintet Sommeliers va tancar, ahir al vespre, el cicle de tardor a la Cripta de l’Ermita amb la interpretació de temes del seu darrer disc titulat Per dins i per fora així com versions de cançons molt conegudes pel públic general. El conjunt femení —format per una pianista, una clarinetista, una violinista, una violoncel·lista i una cantant— va oferir aquest concert en el marc de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils.

En aquest nou disc, Sommeliers ha bolcat les seves experiències dels darrers anys marcats per la pandèmia. Després d’una trajectòria de més de 7 anys, aquest és el seu tercer àlbum i el presenten en un escenari, la Cripta, on ja havien tocat al 2015. Les cinc músics, acompanyades per una base rítmica electrònica, van acostar-se ràpidament als assistents amb una interpretació dolça i sensible, a estones juganera i divertida, però sempre plena de records i nostàlgia. La connexió amb el pati de butaques només es va veure esberlada en un parell de moments puntuals en que va haver-hi problemes tècnics amb el sistema de sonorització: “coses del directe”, va lamentar Rocío Saligrant, la cantant.

De fet, la proximitat amb el públic era un dels seus objectius en els seus inicis com a formació, quan volien acostar la música clàssica al màxim de gent possible. Ara, però, han deixat pas a les seves pròpies composicions, emmotllades a la perfecció a la sonoritat del conjunt. Alguns dels temes interpretats van ser “Part de tu”, “Adela”, “Sóc” o “Eres”, aquestes dues darreres dedicades a “aquells que ens han deixat”. Amb “Posem-hi llum”, les intèrprets van demanar la participació d’un públic que va respondre des del principi del concert.

A més de les seves composicions, també es van poder escoltar cançons com “Your song”, d’Elton John, o “Hallelujah”, de Leonard Cohen. La interpretació d’aquesta darrera va ser especialment estremidora, gràcies a l’increïble talent de Saligrant, la cantant, dotada amb una veu admirablement polifacètica: potent i suau a parts iguals. També va haver espai per altres gèneres com el bolero —“Bolerosa”— o la bossa nova —“Madalena”—, que va ser escollida pel bis.

Amb el concert de Sommeliers es tanca el cicle de tardor de la Cripta que ha portat a la sala cambrilenca vuit espectacles des de setembre fins avui. L’activitat musical tornarà el proper 26 de febrer amb el concert de la pianista Maria Parra que encetarà el cicle primaveral.

Comenta aquest article