Informació general

Eleccions municipals

Jordi Barberà es presenta públicament com a cap de llista d'En Comú Podem amb la sanitat i l'ensenyament com a eixos principals de la seva candidatura

El parc del Pescador va acollir, ahir al migdia, la presentació de Jordi Barberà com a cap de llista d’En Comú Podem (ECP) a les properes eleccions municipals

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte de presentació de Jordi Barberà d'En Comú Podem, ahir al migdia, al parc del Pescador
Un moment de l'acte de presentació de Jordi Barberà d'En Comú Podem, ahir al migdia, al parc del Pescador | Berta Ruiz

El parc del Pescador va acollir, ahir al migdia, la presentació de Jordi Barberà com a cap de llista d’En Comú Podem (ECP) a les properes eleccions municipals del 28 de maig a l'Ajuntament de Cambrils. L'acte, obert a la ciutadania, va ser presentat per dues membres del partit –Rosita Martínez i Maite García–. Van ser les encarregades de presentar els diferents representants nacionals dels Comuns i de Podem, les dues formacions polítiques que avalen i recolzen la candidatura cambrilenca que encapçala Jordi Barberà. A l'acte hi van acudir l’eurodiputat d’En Comú Podem al Parlament Europeu, Ernest Urtasun; el diputat al Parlament de Catalunya per En Comú Podem, el tortosí Jordi Jordán; la cap de llista pel Vendrell i ex-diputada Yolanda López, i la responsable de feminismes de Podem Catalunya i regidora a l’Hospitalet de Llobregat, Laura Alzamora.

Jordi Barberà: "Un dels eixos principals és la paraula inclusió"

En declaracions a revistacambrils.cat, el candidat Jordi Barberà va explicar alguns dels principals eixos vertebradors de la seva candidatura d'En Comú Podem a Cambrils. Segons va dir: "un dels eixos principals és la paraula inclusió, el fet que els espais naturals de Cambrils estiguin integrats dins del teixit urbà, que hi hagi uns carrers molt més pacificats, que hi hagi aparcaments per als residents i aparcaments dissuassoris per als nostres visitants; a nivell cultural, cal estabilitzar i dignificar la programació i, sobretot, dos temes que ens preocupen molt que són la sanitat i l'ensenyament; creiem que aquests són els pilars bàsics de la nostra societat. A nivell sanitari, cal una reforma integral de l'Hospital Lleuger –cal ampliar-lo i que hi hagi tots els serveis mèdics i totes les especialitats–, cal construir un nou CAP a Vilafortuny, cal crear una infraestructura que estigui a l'alçada de la tercera població en habitants a la demarcació. I, en ensenyament, cal garantir la integració de tots els alumnes a totes les escoles i instituts i també en totes les activitats de temps de lleure, en les activitats lúdiques, en les activitats esportives i també a l'Escola Municipal de Música. S'ha de fer un esforç molt important en aquest sentit perquè no tothom està inclòs i integrat en aquestes activitats". En aquests moments, la formació es troba treballant en la candidatura i en la llista que concorrerà a les eleccions, així com en la concreció del seu programa electoral.

A nivell personal, Jordi Barberà afronta el repte de ser alcaldable per primera vegada. Segons va valorar: "el repte l'afronto amb moltíssimes il·lusions, amb moltíssimes ganes. Amb moltes ganes de tornar a entrar a l'Ajuntament, de tornar a ser decisius i poder estar al govern. Ens presentem amb les intencions de poder governar. Tenim molta il·lusió, ganes i feina a fer".

Comenta aquest article