Informació general

Plenari

El plenari aprova un paquet de factures pendents de pagament per un import total d'uns 100.000 euros

El ple ordinari corresponent al mes de gener, celebrat ahir al matí a la sala de plens del consistori, va aprovar un total de sis punts d'aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdits (REC)

Per Berta Ruiz

Imatge de la sessió plenària celebrada ahir al matí
Imatge de la sessió plenària celebrada ahir al matí | Berta Ruiz

El ple ordinari corresponent al mes de gener, celebrat ahir al matí a la sala de plens del consistori, va aprovar un total de sis punts d'aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdits (REC). Es tracta d'un procediment pel qual es permet la imputació al pressupost en vigor d'obligacions generades en exercicis anteriors, és a dir, factures pendents de pagament. La suma total d'aquestes factures puja a poc més de 100.000 euros, concretament a 100.055,43 euros.

El regidor d'Hisenda, David Chatelain, va ser l'encarregat de fer l'explicació i desgranar els diferents imports i conceptes. Així doncs, es va aprovar un REC per import de 2.819,38 euros corresponent a tres contractes de lloguer vençuts d'habitatges del Programa 60/40 del Departament d'Inclusió –amb el vot favorable d'ERC i l'abstenció de JxC–; una factura de 26.478,62 euros del Departament de Benestar Social en concepte del transport adaptat dels mesos de novembre i desembre –anb el vot favorable d'ERC i l'abstenció de JxC–; una factura de 48.390,87 euros del Departament de Serveis i Medi Ambient –amb el vot en contra dels dos grups de l'oposició–; una factura de 331,78 euros del Departament de Polítiques d'Igualtat –amb el vot a favor d'ERC i l'abstenció de JxC–; unes factures del Departament d'Esports per import de 13.593,26 euros en concepte d'activitats esportives i aquàtiques –amb el vot a favor d'ERC i l'abstenció de JxC– i, una altra factura d'Esports per import de 8.441,52 euros en aquest mateix àmbit –amb el vot a favor d'ERC i l'abstenció de JxC–.

Crítiques d'ERC per un REC de 48.000 euros del Departament de Serveis i Medi Ambient

El punt que va generar major crítiques per part de l'oposició va ser el punt corresponent al REC del Departament de Serveis i Medi Ambient per import de 48.390,87 euros. Tant JxC com ERC van votar en contra. El portaveu de JxC, Lluís Abella, va manifestar: "des del nostre punt de vista, i tal com reflecteix l’interventor en el seu informe en relació a aquest conjunt de despeses, s’han produït uns incompliments flagrants per la incorrecta utilització del procediment de contractació.
No podem entendre com pot ser que la compra/reposició de sistemes i equipaments de climatització nous, no s’hagi tingut en compte com a inversió, tal com marca explícitament la normativa. No serem còmplices d'aquest nou incompliment i votarem en contra".

En una mateixa línia es va expressar la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, respecte aquest punt: "fa uns mesos hi havia una partida pressupostària per arreglar aires condicionats i calefacció a les escoles i equipaments i vostès van canviar el destí dels diners; al cap d'uns mesos veiem una modificació de crèdit. Potser creien que un aparell d'aire condicionat no era una inversió? No ens ho creiem! Ara han fet una compra de diferents aparells sense licitació i que han costat gairebé 50.000 euros. Des d'ERC no podem validar una mala actuació del govern i per això el nostre vot serà contrari".

En resposta a aquestes intervencions, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Josep M. Vallès– es va mostrar en desacord amb aquestes crítiques. Segons va dir: "quan s'espatlla un aire condicionat no té cap data prefixada i s'arregla, ens critica que avui es passi aquest REC. Es va fer amb la idea de reparar l'averia i fer-ho amb el procediment que es venia fent fins ara; ara s'ha de canviar el procediment doncs ja es farà així".

Comenta aquest article