Informació general

Eleccions Municipals

David Chatelain és nomenat cap de llista del PP a proposta del Comitè Electoral Provincial del partit

Chatelain no era el candidat que havia proposat el Comitè Electoral Local, que havia triat com a alcaldable a Daniel Queral

Per Lluís Rovira i Barenys

David Chatelain, en el decurs del ple de finals del passat mes d'octubre
David Chatelain, en el decurs del ple de finals del passat mes d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

David Chatelain ha estat nomenat alcaldable per encapçalar la llista del PP a les properes eleccions municipals i d'aquesta manera es resol una de les incògnites que encara hi havia de cara als comicis del proper 28 de maig. La designació la va fer, aquest passat dimarts a la nit, el Comitè Electoral Regional del PP, a proposta del Comitè Electoral Provincial. D'aquesta manera, l’actual portaveu del grup municipal, regidor d’Hisenda, Seguretat Ciutadana i Mobilitat es presentarà per tercera vegada, amb una llista renovada, que s’anirà fent pública en les properes setmanes.

Chatelain va entrar al Consistori l’any 2011, com a regidor d’Urbanisme i Activitats. Ja com a cap de llista, en les eleccions de 2015 i 2019 va quedar a l’oposició, fins que a finals de 2021 es va formalitzar la moció de censura que va trencar el govern encapçalat per Camí Mendoza i que va portar Oliver Klein a l’alcaldia.

Arran del seu nomenament, el candidat del PP ha expressat que “Cambrils és un projecte apassionant. Des de la moció s’ha vist que amb les idees clares, amb decisió i amb il·lusió es poden tirar projectes endavant, i és evident que el Partit Popular ha estat una peça molt important en el conjunt d’un equip de govern lleial i cohesionat. El nostre partit ha passat uns moments molt complicats, però totes les enquestes indiquen que el projecte popular, també a Catalunya, s’està recuperant i està molt a prop d’estar en condicions de guanyar les properes eleccions generals. Aquesta onada positiva tindrà sens dubte un fort impacte en les eleccions municipals, on esperem millorar substancialment els resultats a nivell local”, ha manifestat Chatelain.

Daniel Queral, el candidat que havia aprovat el Comitè Electoral Local com a cap de llista

La qüestió és que David Chatelain no era el candidat que havia proposat el Comitè Local cambrilenc. Des de la mateixa junta local del PP han explicat a revistacambrils.cat que el candidat proposat pel Comitè Electoral Local del PP era Daniel Queral, un candidat que havia estat elegit pels membres d'aquest organisme local del PP. Aquest Comitè Electoral local, creat aquest passat mes de desembre, es va constituir amb la finalitat de triar el cap de llista per a les eleccions municipals del maig de 2023. Un cop constituït, es van fer els passos corresponents i, finalment, es va elegir per unanimitat Daniel Queral.

El passat dissabte es va ratificar Daniel Queral com a cap de llista en una reunió de l'executiva local i aquest passat dimarts es va passar el nom del candidat al Comitè Electoral Provincial per tal que el ratifiquessin. La sorpresa de la junta local va ser quan van conèixer que la junta provincial havia canviat el candidat sense ni tan sols notificar-los-hi. Des de l'executiva local estan valorant la possibilitat de presentar recurs contra aquesta decisió presa des de la junta provincial.

Comenta aquest article