Societat

Festes

Esmorzar popular, Tres Tombs, concert i ball per celebrar una recuperada festivitat de Sant Antoni (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Els actes festius, enguany, es van concentrar tots en una mateixa jornada, ahir, i es van desenvolupar acompanyats d'un vent gèlid

Per Lluís Rovira i Barenys

Benedicció dels Tres Tombs, ahir, davant l'Ermita
Benedicció dels Tres Tombs, ahir, davant l'Ermita | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va celebrar ahir la festivitat de Sant Antoni. Els actes festius, enguany, s'han concentrat tots en una mateixa jornada que es va iniciar amb l'esmorzar popular celebrat a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i que va aplegar al voltant de les 600 persones. En aquesta primera part de la festa es va poder adquirir el tortell de Sant Antoni. En el marc de les instal·lacions de la Cooperativa també s'hi va aplegar una nova edició de l'intercanvi de plaques de cava, amb la presència d'un bon nombre de col·leccionistes.

Tres Tombs, després de quatre anys

La festivitat va seguir amb els Tres Tombs, que es van iniciar un cop acabada la missa de 2/4 de 12 a l'Ermita i després que mossèn Joan M. Pedrell fes la benedicció dels animals, sobretot gossos, que la gent va aconduir fins el peu de les escales del recinte. Els Tres Tombs, que en realitat van ser dos tombs, van sortir de davant l'Ermita, van enfilar l'avinguda del Baix Camp fins el passeig la Salle, carrer de l'Hospital, plaça Marianao i carrer de la Verge del Camí. La banda dels Tres Tombs, formada per l'ocasió amb gent de Reus i de la Selva del Camp, va posar les notes musicals al matí festiu

Un bon nombre de cavallerisses amb un total de 150 cavalls i cinc carruatges van participar en aquesta edició d'enguany que es reprenia després de quatre anys d'interrupcions provocades ja sigui per la pluja o bé per la pandèmia.

El fi de festa el va posar el concert i, posteriorment, el ball amb l'orquestra Costa Brava, al Palau Municipal d'Esports, ahir a la tarda.

Comenta aquest article

Galeries relacionades