Esports

Futbol

Albert Puig enceta la seva segona temporada al capdavant del FC Tokyo

Puig explica a revistacambrils.cat que "el meu repte, enguany, és consolidar l'estil, marcar una regularitat en la competició i anar pujant jugadors joves al mateix temps que es creï més base"

Per Lluís Rovira i Barenys

Albert Puig, entrenador del FC Tokyo per segona temporada consecutiva
Albert Puig, entrenador del FC Tokyo per segona temporada consecutiva | Cedida

El cambrilenc Albert Puig afronta la seva segona temporada com a entrenador del FC Tokyo, equip de la J1 League, la màxima divisió del futbol japonès. En aquests moments el FC Tokyo es troba fent la pretemporada per tal de preparar la competició de lliga, que s'iniciarà a meitats del proper mes de febrer.

La primera temporada al capdavant de l'equip, la 2022, s'ha saldat de manera satisfactòria. En paraules de l'Albert Puig per a revistacambrils.cat, "ha estat una temporada excel·lent, reconeguda dins el futbol japonès i jo n'estic força content". Al mateix temps, Puig explica que també ha estat complicada ja que, segons Puig, "el Tokyo és un equip que jugava amb un estil molt diferent al que practico, jugava al contraatac amb una plantilla amb gent gran, amb un estil molt diferent al de la possessió. Jo vaig fitxar pel club per canviar la dinàmica del joc, per canviar l'estil. La dificultat d'aquest primer any és que disposava de jugadors veterans i que venien jugant amb un estil molt diferent al que jo pretenia".

Aquesta primera temporada, doncs, ha estat la de l'inici del canvi d'estil. Albert Puig explica que s'ha fet "una transformació progressiva, des del primer dia, i sense ser molt estricte, s'ha anat aconseguint resultats positius i creant una pau social i d'aquesta manera s'ha fet una bona temporada". Tot i això, L'entrenador cambrilenc diu que "els primers sis mesos va costar. Vaig anar introduint jugadors joves i al final hem aconseguit acabar la temporada en el sisè lloc i per poc no quedem en el quart lloc. Els dos darrers partits van ser decisius: vam jugar molt bé però els vam perdre i això no ens va permetre pujar aquestes dues posicions".

Consolidació de l'estil

La temporada 2023 ha de ser la de la consolidació de l'estil. Tal com explica Albert Puig, "jo em proposo establir una regularitat més gran dins de la competició i anar millorant dia a dia l'estil. Considero que a quatre o cinc anys es pot fer un projecte per aconseguir èxits però el que no s'ha de fer és establir una pressió alta des de l'inici del projecte". Puig ho resumeix dient que "el meu repte, enguany, és consolidar l'estil, marcar una regularitat en la competició i anar pujant jugadors joves al mateix temps que es creï més base".

 

L’Apunt

Quart any al Japó
Albert Puig suma la seva quarta temporada com a entrenador al Japó després de les dues temporades que va entrenar a l'Albirex Niigata, equip de la segona divisió, i la temporada passada que va encetar la seva etapa al FC Tokyo. Tal com explica Puig, "aquest any es produeix un fet curiós ja que mai he estat més de quatre anys en un país des que vaig marxar del Barça. Enguany complirá el meu quart any al Japó". Puig explica que està content de viure al Japó i d'estar al club on està i com passa en el món del futbol, "els resultats marcaran el fet que el club hi hagi una proposta per renovar. A nivell personal jo sempre estic obert a qualsevol opció, sigui aquí o en un altre lloc però sempre tenint en compte el meu vessant familiar. Ara bé, en aquest moment no tenim cap altre pensament que acabar la temporada".

Comenta aquest article