Societat

Hoteleria, urbanisme i oci centren la Jornada Empresarial de Cambrils 2005

Per Redacció

D’esquerra a dreta, Ferran González, Jordi Mercadé, Lluís Rovira i Agustí Gómez durant la Jornada Empresarial que va tindre lloc al Centre Cultural
L’hoteleria, l’urbanisme i l’oci van ser els eixos de les ponències de la tercera edició de la Jornada Empresarial de Cambrils (JEC 2005), que es va celebrar el passat 27 de maig a la sala d’actes del Centre Cultural. La jornada va culminar amb el sopar de gala i l’entrega dels premis Èxit 2005. La Federació d’Empresaris de Cambrils, Fecam, ha estat l’entitat organitzadora d’aquesta jornada tan intensa.

Àngel Recasens, restaurant El Pósito i Gelats Sirvent, premis Èxit 2005

Més de 200 persones van assistir enguany al sopar de la JEC 2005 on es va fer l’entrega dels premis Èxit, uns guardons que volen reconèixer la trajectòria de persones, entitats o empreses cambrilenques. Tres han estat els guardons que es van concedir enguany. La Fecam va voler premiar la trajectòria musical d’Àngel Recasens, de qui va destacar, entre d’altres mèrits, haver estat 30 anys al capdavant del Festival de Música de Cambrils. El currículum musical d’Àngel Recasens destaca pel seu mestratge en l’àmbit musical de les nostres contrades.

Un altre dels guardonats d’enguany va ser el restaurant El Pósito. La Fecam reconeix l’èxit d’aquest restaurant que s’ha fet evident diumenge rere diumenge amb les llargues cues de gent a la plaça del Pòsit esperant el seu torn per agafar taula. També s’ha destacat el poder de reacció que han tingut els seus propietaris al fer els dos nous restaurants després d’haver de tancar el restaurant situat a l’edifici de l’antic Pòsit. Va recollir el guardó Àngel Pérez, un dels representants de la segona generació dels que van impulsar el negoci familiar, un negoci que es va posar en funcionament ara fa 34 anys. Al seu torn, Àngel Pérez va passar el guardó al seu oncle Antonio Garcia, de qui va destacar la seva entrega en les tasques quotidianes del restaurant al llarg d’aquests anys.

Els guardonats, d’esquerra a dreta, Àngel Recasens –pel Festival de Música–, Antonio Garcia –pel restaurant El Pósito– i José Enrique Sirvent –per Gelats Sirvent–.
El tercer guardó dels premis Èxit va ser per a Gelats Sirvent, una empresa familiar que enguany celebra els 50 anys d’existència. José Enrique Sirvent va recollir el premi i va recordar aquell Cambrils de l’any 1955 quan ell va arribar provinent de Xixona, un Cambrils que, com ell va dir, tenia 4.500 habitants. El segell La Jijonenca, que ell va impulsar en un principi, és avui conegut arreu de Catalunya, tot i que la família Sirvent ja fa anys que es va desvincular d’aquesta marca.

El sopar va comptar amb l’assistència de nombroses autoritats: el director general de Comerç –Raimon Serret–, el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona –Xavier Sabaté–, el vicepresident de la Diputació de Tarragona –Josep M. Tost–, el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Camp –Xavier Llauradó–, així com l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i una nodrida representació de regidors de l’Ajuntament de Cambrils. El fi de festa el va posar el grup d’animació, també cambrilenc, els McKensy’s, que van fer un particular cercavila entremig de les taules del restaurant.

Comenta aquest article