Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis per la Independència recuperen les seves concentracions a la plaça de la Vila després del Nadal

En aquesta concentració es va informar de la mobilització independentista prevista pel 19 de gener a Barcelona, així com de la recuperació de les concentracions al Port

Per Berta Ruiz

Imatge de la concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Imatge de la concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Les Àvies i Avis per la Independència es van tornar a concentrar, ahir al matí a la plaça de la Vila, després de l'aturada per les festes nadalenques. Ho van fer, tal com van manifestar, amb una nova manifestació de "persistència i resistència". En aquesta trobada d'ahir es va donar compte de diferents qüestions. Per un costat, es va explicar que s'ha convocat una manifestació de protesta, el proper 19 de gener, contra la reunió que mantindran el president del govern de l'Estat espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la república francesa, Emmanuel Macron, a Barcelona.

Mobilització independentista, el 19 de gener, contra la cimera hispano-francesa a Barcelona

Durant la concentració es va fer lectura d'un text de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, amb el què encoratja a participar-hi de forma massiva. L'escrit diu el següent: "el procés d'independència no s'ha acabat per l'única raó que encara no som una república independent. Fins que això no sigui una realitat, el moviment independentista català continuarà la seva lluita per la llibertat al marge del suport institucional que pugui tenir en cada moment. Els veritables protagonistes i motor del moviment independentista no són els partits sinó la ciutadania organitzada, ho ha estat, des de les consultes populars fins l'1 d'octubre passant per la històriques mobilitzacions al carrer. La reunió bilateral del president espanyol, Pedro Sánchez, amb el president francès, Emmanuel Macron, a Barcelona, és una provocació que pretén oferir la imatge d'una victòria contra els demòcrates catalans que ni s'ha produït ni es produirà. Per això, cal una mobilització massiva que ens retorni a la dinàmica d'activació que va permetre anar més lluny que mai. No aconseguiran situar-nos en la conformitat autonòmica a la què ens volen condemnar; faig costat a la convocatòria de l'ANC, l'Òmnium Cultural i el Consell de la República contra la cimera hispano-francesa del 19 de gener a Barcelona. El clam d'independència ha de ressonar com ho ha fet durant anys als nostres carrers. Recuperem el fil que ens ha de portar a proclamar una república catalana lliure".

Sobre aquesta concentració a Barcelona també es va informar que l'ANC posarà a disposició autobusos que sortiran des de Cambrils. Els tiquets s'hauran d'adquirir a l'oficina Infor (de les 10 a les 14 hores) i tenen un preu de 15 euros.

Es recuperen les concentracions quinzenals dels diumenges al Port

Per un altre costat, també es va informar que Camí Berengué deixarà de ser la coordinadora de la Taca d'Oli de Reus i es va proposar si algú volgués fer-se càrrec de substituir-la. Finalment, també es va votar sobre la represa de les concentracions quinzenals al Pla de les Serenes, els diumenges al migdia. Els assistents van acordar que sí i, aquest proper diumenge 15 de gener, a les 12 hores, hi haurà una trobada.

Durant la concentració d'ahir es van cantar les consignes habituals així com l'Estaca, la versió del Pa amb Oli i l'himne dels Segadors.

Comenta aquest article