Informació general

Robert Benaiges pren possessió del càrrec de diputat pel PSC a la Diputació de Tarragona

Per Redacció

 
 
A dalt, Robert Benaiges en el moment de la presa de possessió del càrrec. A baix, Josep Poblet, nou president de la Diputació de Tarragona.
Ahir al migdia, Robert Benaiges va prendre possessió del càrrec de diputat pel PSC a la Diputació de Tarragona, juntament amb els 25 diputats restants de la corporació. Robert Benaiges ha estat diputat durant 7 anys, tres dels quals en la passada legislatura. Benaiges va prendre possessió del càrrec en l'acte d'elecció del nou president de la Diputació, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.

Durant la sessió plenària extraordinària que es va celebrar al saló de plens de la Diputació, Josep Poblet va ser nomenat nou president gràcies als 14 vots a favor procedents de l’acord entre CiU i PPC. La resta de vots, 12, van ser vots en blanc.
L’acte va aplegar més de 350 persones, entre les quals cal destacar la presència de les principals autoritats provincials, presidents dels Consells Comarcals, alcaldes de la província, representants d’organitzacions empresarials i sindicals, i públic en general.

Els parlaments

Després de la presa de possessió, Josep Poblet va iniciar el torn de parlaments, sense saber que abans de fer-ho ell, tal com indica el protocol en aquest cas, ho havien de fer els portaveus de les altres formacions polítiques. Tot i això quan feia pocs minuts que havia començat el seu discurs, Poblet va ser advertit pels serveis de protocol de la Diputació i va disculpar-se per la mala passada que li havien jugat els nervis.

En el seu discurs, Poblet va centrar-se en destacar l'important paper que ha tingut la Diputació dins la demarcació i la tasca feta fins ara, sobretot pel “president i amic Joan Aregio” . Per altra banda, el nou president de la Diputació ha destacat la voluntat de treballar conjuntament amb les quatre forces polítiques representades a la corporació –CiU, PSC, ERC i PPC–, sobretot en relació als grans objectius, alhora que va subratllar la seva voluntat de col·laborar amb la resta d’institucions amb competències al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, Poblet va destacar també la voluntat d’homogeneïtzar el territori i va anunciar el nomenament de dues vicepresidències territorials: una al Camp de Tarragona i una altra a les Terres de l’Ebre.

Comenta aquest article