Cultura

Concert

L’Anthus Quintet homenatja Nat King Cole al Teatre del Casal

El conjunt liderat pel cantant que dona nom al grup va tancar ahir el cicle nadalenc de La Mar de Jazz en un concert ple d’amor i entusiasme

Per Andreu Dalmau

L'Anthus Quintet, ahir, al teatre del Casal
L'Anthus Quintet, ahir, al teatre del Casal | Andreu Dalmau

L’Anthus Quintet aterra a Cambrils per tancar el petit cicle de Nadal de La Mar de jazz amb el seu homenatge a Nat King Cole titulat Love!. El conjunt, encapçalat pel reconegut cantant Anthus, va omplir el Teatre del Casal de públic i d’una música vitalista i enèrgica, ahir al vespre. L’agrupació de recent formació la completen el pianista Néstor Giménez, la saxofonista Irene Reig, el contrabaixista Jon Carranza i el bateria Andreu Moreno.

El concert va ser un homenatge a Nat King Cole de principi a fi. Love! —“paraula màgica de valor universal”, segons el Anthus— està format per alguns dels hits més populars de la coneguda estrella del jazz que triomfà als anys 50. L’admiració del cantant sicilià i la seva banda cap a Cole es va veure reflectida en la música que emergia dels instruments amb un missatge ple d’eufòria i optimisme. “Nat King Cole va lluitar contra el racisme amor”, explicava Anthus amb profunda admiració.

La cançó que dona nom a l’espectacle va ser una de les primeres del concert. “Love is not just a game for two”resa la lletra d’aquesta. De la mateixa manera, el jazz de l’Anthus Quintet no son només notes, sinó també passió, com la que el cantant va transmetre en la seva primera intervenció a capella, fent una demostració d’habilitat lírica a l’abast de molt pocs. No només Anthus va ser capaç d’arribar al cor del públic, cadascun dels integrants va acostar-s’hi amb els seus solos, especialment destacable el talent que desprenien cada una de les improvisacions de Giménez al piano i Reig al saxo. Tots dos extraordinaris.

El programa va oferir cançons en diversos idiomes, tal i com feia Nat King Cole. Anthus va negar-se a imitar el divertit accent del nord-americà, però va cantar Quizàs i Noche de ronda amb el mateix tacte. També es va poder escoltar Brasilian Love Song, cançó en que Reig va deixar el saxo per agafar la flauta travessera, instrument amb que ens hagués agradat escoltar-la més.

L’espectacle no podia acabar sense una de les especialitats de Nat King Cole: les cançons nadalenques. Christmas Song, segurament el tema més conegut de l’estrella del jazz, va ser el bis escollit per l’Anthus Quintet. Abans de marxar, el cantant sicilià va agrair al públic la rebuda en la que ha estat la primera aparició del conjunt. Els hi esperen molts èxits si aconsegueixen connectar tan bé amb la platea com ho van fer ahir al Teatre del Casal.

Comenta aquest article