Societat

FESTA DE REIS

Entretinguda passejada dels heralds de Ses Majestats pels carrers de Cambrils

Els emissaris reials sorprenen a petits i grans en el seu recorreguts per places i establiments per anunciar l'imminent arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar

Per Cristina Sierra

Una xiqueta es va acostar a parlar amb els heralds quan van entrar al Quin Cacau!
Una xiqueta es va acostar a parlar amb els heralds quan van entrar al Quin Cacau! | Cristina Sierra

Els heralds dels Reis d’Orient van passejar ahir a la tarda pels carrers de Cambrils per anunciar l’imminent arribada de Ses Majestats. Aquesta sortida, que era una de les novetats d’enguany de la festa, va sorprendre tant a petits com grans que gaudien d’una xocolata calenta o estaven comprant en els establiments del municipi.

A les 17.30 hores, tres heralds es van deixar veure per diferents zones de la Vila, com la plaça Carles Roig o les botigues Carlin i Quin cacau! També a la mateixa hora, tres emissaris reials es van desplaçar al Port per poder saludar a comerciants i parlar amb els xiquets i xiquetes, que van aprofitar per entregar les seves cartes.

Nou recorregut de la Cavalcada

Després de tres anys sense¡ poder-se fer amb normalitat per la Covid, la gran Cavalcada tornarà aquesta tarda al Port de Cambrils, això sí, amb un canvi de recorregut per les obres de la Rambla Jaume I. A partir de les 18 hores hi haurà animació a les Escales Reials del Mollet del Rec i a les 18.30 hores, un castell de focs d’artifici anunciarà l’arribada per mar de Ses Majestats. Un cop es faci el desembarcament dels Reis i els seus patges i heralds, s'iniciarà la Cavalcada des de la rotonda del Club Nàutic i travessarà tota la façana marítima fins a la rotonda de la Vela. Des d'allí seguirà pel carrer de Robert Gerhard i quan arribi a la rotonda de davant del parc del Pescador, la rua travessarà el pont de la riera d'Alforja i pujaran –en contra direcció– pel passeig de La Salle fins al pont del Raval de Gràcia. Des d'aquest punt, la Cavalcada baixarà per l'avinguda Adelaida i es dirigirà cap a la plaça de l’Ajuntament. Allí els rebrà l’alcalde i els regidors del consistori i també hi haurà animació i xocolatada mentre les famílies fan cua per entregar la carta als Reis d’Orient.
Demà al matí s'iniciarà el repartiment dels regals casa per casa dels xiquets i xiquetes que ho hagin demanat prèviament. Aquest any, el repartiment començarà pel raval de Gràcia i barri de l'Eixample (zona Vila); per la plaça del Pòsit (zona Platja) i a les urbanitzacions de Llevant i Ponent. A partir de les 10 hores, començarà pel barri de Nou Cambrils.

Comenta aquest article