Informació general

Serveis socials

L'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Camp revaliden la seva col·laboració en el servei de transport adaptat

En la sessió plenària del passat divendres 23 de desembre es feia l'aprovació relativa a l'any 2022 –amb caràcter retroactiu–

Per Berta Ruiz

Usuaris del servei de transport adaptat escolar són alumnes del Centre Alba, situat a la plaça de Carles Roig
Usuaris del servei de transport adaptat escolar són alumnes del Centre Alba, situat a la plaça de Carles Roig | Berta Ruiz

L'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp han revalidat, un any més, el seu conveni de col·laboració en matèria de transport adaptat. En la sessió plenària del passat divendres 23 de desembre es feia l'aprovació relativa a l'any 2022 –amb caràcter retroactiu–. Tal com va explicar la regidora de Benestar Social, Yolanda Quílez, "el servei de transport adaptat es ve realitzant a Cambrils des de l'any 1990 i de forma ininterrompuda fins ara. A l'inici, l'Ajuntament n'era el titular i després la gestió va passar a la Generalitat –l'any 2008– fent la delegació al Consell Comarcal del Baix Camp. Aquest servei dona resposta a les dificultats d'accés als serveis socials per part de les persones amb disminució i per a la gent gran".

Sobre aquesta qüestió, els dos grups de l'oposició –JxC i ERC– van votar a favor. Segons va exposar el regidor de JxC, Lluís Abella, "celebrem que s'aprovi aquest conveni de col·laboració que dona servei a les persones amb disminució i a la gent gran per tal que puguin disposar d'accés als serveis d'atenció social i als programes socials. Aquest tipus de servei adreçat a col·lectius vulnerables són els que fan de Cambrils una ciutat atractiva per viure i que acull a la seva població; aquest tipus de política són les que fan gran una ciutat". En aquest punt, Abella va incidir sobre el retard en l'aprovació del conveni de 2022 –a finals d'any– i va preguntar si hi hauria conveni de cara a l'any 2023. La regidora Yolanda Quílez va respondre que "la signatura del conveni ara ha estat perquè el Consell Comarcal del Baix Camp el va signar fa pocs dies; primer s'havia de passar pel Consell i després per l'Ajuntament, no depèn de nosaltres". Sobre la continuïtat de cara a l'any 2023, la regidora de Benestar Social va assegurar que se seguirà oferint com sempre.

Per part d'ERC, Camí Mendoza també va exposar el vot favorable del seu grup. Tal com va dir "la gestió s'ha de prestar, així com el tràmit de col·laboració perquè el Consell Comarcal se'n faci càrrec. Aquest servei és necessari i aquesta també és una manera de descentralitzar temes".

Comenta aquest article