Societat

Formació

L'alumna Mònica Mairal de l'institut Ramon Berenguer IV, seleccionada per al programa «Bojos per la ciència»

L'alumna cambrilenca participarà, durant 17 sessions, en un curs de Supercomputació en el què podrà treballar amb intel·ligència artificial i computació quàntica

Per Redacció

Imatge de l'alumna Mònica Mairal
Imatge de l'alumna Mònica Mairal | Cedida

L'alumna de Batxillerat, Mònica Mairal, de l'institut Ramon Berenguer IV ha estat seleccionada per participar al programa "Bojos per la ciència". Aquest es tracta d'un programa que estimula el talent i fomenta les vocacions cientificotecnològiques d’estudiants de Batxillerat amb inquietud i motivació per la recerca, mitjançant cursos teoricopràctics impartits per investigadors i investigadores en centres de recerca de referència de Catalunya. Segons informen des del centre cambrilenc, l’objectiu final del programa és ajudar els estudiants a orientar el seu futur acadèmic i professional cap a una possible carrera investigadora, perquè ho facin en l’àmbit de recerca que més els interessi. Està organitzat per la Fundació Pedrera.

En concret s’ofereixen tretze cursos diferents en col·laboració amb centres de recerca i institucions d’excel·lència a nivell internacional de Catalunya. Els estudiants treballen als propis centres de recerca juntament amb investigadors i investigadores pioneres en el seu camp. D’aquesta manera poden experimentar com es treballa en un centre de recerca internacional, fet que els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d’avantguarda, així com posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica o tecnològica que hagin escollit. Per últim, també aprenen a presentar i comunicar la ciència, tot fomentant el rigor i l’esperit crític que requereix la recerca.

Mònica Mairal ha estat seleccionada, d’entre molts participants, per al curs de Supercomputació, el qual s’impartirà en les instal·lacions del Supercomputing Center, a Barcelona. Durant 17 sessions tindrà oportunitat d’endinsar-se en l’actual recerca en el camp de la supercomputació, així com l’oportunitat  de treballar amb la intel·ligència artificial i la computació quàntica.

Comenta aquest article