Societat

Nadal

L'artista cambrilenca Nuri Mariné il·lustra la felicitació de Nadal de l'Ajuntament

Nuri Mariné explica que "la postal està pensada en clau nadalenca però amb la idea que es pugui contemplar durant tot l'any"

Per Redacció

L'alcalde, Oliver Klein, i l'artista Nuri Mariné, amb la postal de Nadal
L'alcalde, Oliver Klein, i l'artista Nuri Mariné, amb la postal de Nadal | Cedida

L'artista cambrilenca Nuri Mariné és l'autora de la il·lustració de la felicitació de Nadal de l'Ajuntament de Cambrils, que s'envia físicament o digitalment des d'alcaldia a diferents entitats i organitzacions per desitjar bones festes i bon any 2023. Mariné explica que "la postal està pensada en clau nadalenca però amb la idea que es pugui contemplar durant tot l'any". Per això, l'artista ha reinterpretat el pessebre tradicional de manera lliure i laica i hi ha incorporat elements 100% cambrilencs que evoquen les figures i l'escenari del naixement.  

A la il·lustració hi ha representats molts sectors cambrilencs com la pesca, la pagesia, la restauració, el comerç o el turisme, i s'hi poden trobar edificis i paisatges emblemàtics com el Celler de la Cooperativa, la Torre del Port, l'Ermita, el campanar de l'església de Sant Pere, la platja, el Pi Rodó o una magnòlia decorada de Nadal, entre altres sorpreses. L'original pessebre, il·luminat per l'estel i els llums de Nadal, no oblida un punt crític amb un caganer molt especial.  

La felicitació està signada per l'alcalde, Oliver Klein, i a la portada inclou el següent text: "Donar forma als somnis, bategar amb noves il·lusions, omplir d'optimisme les nostres vides, gaudir de la lluminositat dels dies bons. Fem el 2023 el primer any del millor futur per cadascú i cadascuna de nosaltres i per Cambrils". 

Comenta aquest article