Informació general

L'oli de la Cooperativa, guardonat amb la medalla de plata de l'Agència de Valoració de Productes Agrícoles París 2007

Per Lluís Rovira i Barenys

I


La Cooperativa Agrícola ha rebut un diploma acreditatiu del premi aconseguit a París
L'oli verge extra elaborat per la Cooperativa Agrícola de Cambrils, pertanyent a la DOP Siurana, ha estat guardonat amb la medalla de plata en la categoria Fruitats - Grans Productors, al concurs organitzat per l'Agència per la Valoració de Productes Agrícoles de París.

El jurat qualificador reunit el passat 5 de juliol a París va escollir l'oli cambrilenc entre les més de vuitanta mostres presentades per productors oleícoles de deu països de l'entorn  mediterrani i Àsia: Espanya, Grècia, Turquia, Itàlia, França, Portugal, Xipre, Tunísia, Aràbia Saudita i Palestina.

Cal destacar que la Cooperativa Agrícola de Cambrils ha estat l'únic elaborador d'oli català guardonat en aquest concurs. Els altres guanyadors a nivell espanyol pertanyen majoritàriament a Andalusia. El concurs tenia set categories diferents. El jurat qualificador estava format per diferents tastadors provinents del món agrònom i de la gran cuina.

Millora de la qualitat

Aquest premi s'afegeix a la llarga llista de premis que ja ha aconseguit l'oli de la Cooperativa destacant-ne la seva qualitat. Precisament la millora de la qualitat de l'oli és una de les prioritats de la Cooperativa Agrícola. Tal com explica el gerent de la Cooperativa Agrícola, Josep M. Siuró, a Revista Cambrils Diari Digital, "la Cooperativa disposa d'un ADV (Agrupació de Defensa Vegetal) que rep els avisos de la Generalitat i els transmet als productors. De mica en mica anem intensificant el control de les collites, informant de com s'han de cuidar els arbres i de quan s'han de fer els tractaments. També s'intensifiquen els controls diaris al molí en l'època de producció i entrada d'olives a la Cooperativa".

Collita rècord

Si no hi ha cap contratemps, enguany s'espera aconseguir una collita rècord. Josep M. Siuró estima que podrien entrar entre 4 i 5 milions de quilos d'olives al molí, la qual cosa suposaria una producció d'entre 700.000 i 800.000 litres d'oli. També s'espera un increment en les vendes i una millora en el preu de venda.

El premi obtingut a París obrirà encara més les portes de l'oli cambrilenc al mercat francès. Segons explica Siuró, la Cooperativa ja ven oli a França, però al mateix temps que es va rebre la notificació del premi la Cooperativa ja va rebre un encàrrec d'una cadena alimentària francesa per rebre mostres de l'oli cambrilenc.

Comenta aquest article