Societat

Pessebre

Ja es pot gaudir del Pessebre de Sorra de la platja de la Pineda de Vila-seca

Cada any el visiten més de 25.000 persones que s’apropen fins al Parc del Pinar de Perruquet

Per Redacció

Imatge dels treballs de construcció del pessebre de sorra a La Pineda
Imatge dels treballs de construcció del pessebre de sorra a La Pineda | Cedida

La platja de la Pineda de Vila-seca s’ha engalanat aquests dies per acollir una de les tradicions més especials del territori: el Pessebre de Sorra. Un total de 8 artistes internacionals, provinents de Dinamarca, Letònia, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia, Txèquia i també de Catalunya, han donat forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, el qual en aquesta edició rendeix un homenatge a l’art, a través d’un recorregut per les seves etapes més representatives: des de la prehistòria, fins a l’art abstracte dels nostres temps.

Les imponents escultures ocupen uns 200 m2 de superfície. Per alçar-les s'han fet servir gairebé 300 m3 de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra per tal de recrear aquests pessebres. El Pessebre de Sorra s’organitza des de l’any 2000 i desperta l’interès de grans i petits. Cada any el visiten més de 25.000 persones que s’apropen fins al Parc del Pinar de Perruquet per a descobrir els personatges que s’hi amaguen. El conjunt escultòric es podrà visitar de manera gratuïta i sense interrupcions fins al 6 de gener de 2023.

Activitats familiars de temàtica nadalenca al voltant del pessebre

Al costat del pessebre es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca per gaudir d’aquesta tradició vila-secana. Avui dissabte, a les 12.00 h, grans i petits gaudiran de l’espectacle familiar Una altra carta als Reis, a càrrec de la Cia. Xip Xap. Diumenge 11 de desembre, a partir de les 12h, podreu gaudir d’un concert de nadales en swing a càrrec del grup de música jazz Jordi Sans feat Joni Witzi Trio.

El dissabte, 17 de desembre, la coral Cantaires de la Pineda oferirà un concert de nadales a partir de les 12.00 h i diumenge 18 de desembre, la Cia. L’Invisible us espera amb el seu espectacle de titelles El Nadal de la Rateta.

Enguany al costat de les escultures es tornarà a instal·lar la Haima Reial de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Serà el dissabte, 17 de desembre, de 10.00 a 14.00 h, quan els infants podran fer entrega de les seves cartes. La Haima també s’ubicarà a Vila-seca, els dies 23, 24, 26, 29 i 30 de desembre, i a la Plana, el dia 18 de desembre.

Tots els actes del Pessebre, així com la resta d’activitats de Nadal i Reis de Vila-seca es poden consultar a l’app Nadal a Vila-seca i als webs www.lapinedaplatja.info i a www.vila-seca.cat.

Comenta aquest article