Societat

Festa Major

Una Diada de Festa Major passada per aigua

La pluja va impedir la celebració de la professó de la Puríssima i va alterar l'activitat del Mercat de Nadal de la Vila

Per Lluís Rovira i Barenys

La pluja va fer acte de presència durant bona part del matí d'ahir
La pluja va fer acte de presència durant bona part del matí d'ahir | Lluís Rovira i Barenys

La diada de la Festa Major de la Puríssima va estar passada per aigua. La pluja va començar a caure a partir de mig matí i va enganxar de ple l'horari en el que s'havia de fer la professó de la Puríssima. A més, Cambrils va ser la població catalana, juntament amb Constantí, que ahir va enregistrar un volum de precipitació més elevat, amb 26 litres/m2. La pluja, a part de la professó, també va alterar l'activitat del Mercat de Nadal de la Vila.

La Missa Major va centrar tota l'activitat festiva

Els membres de les diferents colles de les entitats festives que havien de participar a la professó a més de la cobla Ministrers ja estaven a la plaça de l'Església. El temps era força amenaçador però hi havia l'esperança que la pluja no impedís el desenvolupament dels actes al carrer. Però no va ser així i quan més s'acostava l'hora de la sortida de missa, la pluja es va fer més intensa. La Missa Major, doncs, va concentrar l'ambient festiu de la Festa Major. Les autoritats van ocupar les files davanteres de l'església i la Coral Verge del Camí es va col·locar davant l'altar de Sant Plàcid per oferir els seus cants.

Al darrera de l'església hi havia la imatge de la Puríssima que havia de fer el recorregut de la professó. Enguany hi havia una novetat, la imatge s'havia col·locat dalt d'un petit tabernacle amb rodes per facilitar el seu desplaçament. Els membres de la Congregació de la Puríssima Sang han estat els encarregats d'habilitar aquest tabernacle ja que segons van explicar a revistacambrils.cat, "cada vegada era més difícil trobar dones voluntàries per dur la imatge a les espatlles en el recorregut de la professó. És una professó que té moltes aturades ja que hi ha les actuacions dels elements festius. Amb aquest tabernacle es facilita molt aquest trasllat en la professó". L'estrena, però, s'haurà d'esperar fins l'any vinent.

Autoritats, pubilles i hereus als primers bancs i la Coral al davant de l'altar de Sant Plàcid en la Missa Major d'ahir (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Mossèn Joan M. Padrell, adreçant la pregària a la Mare de Déu, a la part final de la Missa Major (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Membres de la Confraria de la Puríssima Sang amb el mossèn Joan M Padrell, a l'esquerra de la foto, amb la imatge de la Verge dalt del tabernacle (Foto: Lluís Rovira i Barenys)