Societat

Un centenar de puntaires mostren les seves habilitats al Parc del Pescador

Per Èlia Bellmunt

 
 
A dalt, la mostra de puntaires es va fer al Parc del Pescador. A sota, Lola Lidón, la puntaire més gran, i Marta Sánchez, la més jove, van rebre un premi
L’Escola de Puntaires de Cambrils va celebrar ahir diumenge una demostració al Parc del Pescador. Aquesta activitat és una més de les que s’han celebrat aquest cap de setmana a Cambrils coincidint amb la celebració de la Festa de la Mare de Déu del Carme avui dilluns dia 16.

Un centenar d’alumnes de l’Escola van mostrar les seves habilitats amb els boixets al llarg de la tarda mentre tot de curiosos s’apropaven per observar de prop aquesta tradició. El principal atractiu de la demostració van ser un paisatge d’Andorra i un camp d’ametllers que s’estan elaborant amb punta contemporània.

Homenatge

Com és habitual en aquestes jornades, es va homenatjar les puntaires més gran i més jove. Enguany l’obsequi va ser per a Lola Lidón, de 86 anys, i per a Marta Sànchez, de 5 anys. Totes les participants en la demostració van rebre un record d’aquesta trobada i al llarg de la tarda es va servir berenar i aigua. La flamant regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Laura Forcadell, va assistir a la trobada i va ajudar a repartir els records.

Canvi d’ubicació

Tal i com s’anunciava en el programa d’actes de la Festa de la Mare de Déu del Carme, estava previst que la demostració es realitzés al Mollet del Rec. M. Teresa Anguera, professora de l’Escola, explicava que “quan hem tingut muntades les carpes, un cop de vent les ha aixecades perquè són massa lleugeres”. A més a més, al Mollet del Rec hi feia molt de sol. És per aquest motiu que es va decidir traslladar la demostració al Parc del Pescador, “on s’ha celebrat tradicionalment i on hi fa una bona ombra”. Tot i això, les participants en la demostració van ser obsequiades amb un barret de palla per protegir-se del sol.

Desena edició

L’Escola de Puntaires de Cambrils organitza anualment des de fa 10 anys una trobada a Cambrils. Anguera explica que “en diem Trobada perquè vénen puntaires d’arreu de Catalunya i algunes fins i tot de l’estranger. Enguany, però, ha estat només una demostració, perquè només hi hem participat les alumnes de l’Escola”. Els motius d’aquest canvi es deuen al fet que l’organització de la trobada va coincidir amb el període electoral.

Comenta aquest article