Societat

Joventut

L'Ajuntament obre les inscripcions pel programa Joves+20 Hivern - Primavera

Un tast pràctic de vins del territori el dia 20 d’abril serà la novetat més destacada de la programació

Per Redacció

Cartell del programa de Joventut
Cartell del programa de Joventut | Cedida

Ahir dimecres es van obrir les inscripcions pel programa Joves+20, en l’edició d’hivern-primavera, que inclou tota l’oferta que es durà a  terme des del mes de gener fins al maig, aproximadament. S’oferiran tres tallers i dues activitats, a més d’un directori d’entitats juvenils en actiu que busquen persones col·laboradores. El programa s’inicia amb la Revetlla Jove de Cap d’Any a l’Ateneu Juvenil, amb The Walkmans Cover Banda, Dj Wateque Sound, Dj Cornelius. Les entrades es poden comprar a l'Ateneu Juvenil fins al 23 de desembre i al Palau d'Esports Municipal fins al 30 de desembre (7€ anticipada i 12€ guixeta).

Joves+20 també recull la presentació del nou Pla Local de Joventut de Cambrils, amb una jornada festiva on tothom hi està convidat, amb la intenció que aculli propostes dels propis joves. S’ofereixen tres activitats de caire lúdic i que tenen en compte la sostenibilitat i proximitat: taller de cuina d’aprofitament, cultiu d’aromàtiques a casa i tast de vins.

Taller de cuina d'aprofitament, de cultiu d'aromàtiques i de tast de vins

El taller de cuina d’aprofitament, anomenat «Gyozes a l’estil oriental amb fulles i puntes reaprofitades», les persones joves aprendran a reutilitzar les fulles dels manats de pastanaga o raves, puntes de porros o cebes tendres, fulles de les cols...etc, amb l’objectiu d’evitar que aquests ingredients acabin al cubell de la brossa. Es durà a terme el dijous 23 de març a l’Ateneu Juvenil i és un taller a càrrec dels Espigoladors. Al segon taller, «cultiu d’aromàtiques a casa», aprendran a fer el seu propi cultiu d’aromàtiques a casa, observant les diferents característiques i necessitats de cada planta per saber com cuidar-les. Les persones participants podran endur-se a casa les seves primeres plantes aromàtiques. Es durà a terme el 29 de març a l’Ateneu Juvenil i és a càrrec d’Erina Wild. Per últim, i com a novetat, s’oferirà un tast de vins el proper 20 d’abril. Les persones participants aprendran a fer un tast de vins utilitzant tots els teus sentits, i coneixeran curiositats sobre el raïm, els tipus de vins, quines fases té una degustació, i finalitzaran amb un tast pràctic on podran conèixer diversos vins de la geografia tarragonina.

Entitats juvenils busquen col·laboradors

Per finalitzar, i també com a novetat al programa, s’especifica un apartat d’entitats juvenils en actiu que busquen col·laboradores. Es detalla cada entitat, en què consisteix i a què es dedica, i informació de contacte. Les inscripcions es poden fer a partir del dia 7 de desembre, tant online com presencial, a través del web de joventut: www.joventutcambrils.cat

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos ha manifestat que “el programa està pensat per englobar activitats lúdiques i formatives que organitza el propi departament més les que sorgeixin dels grups de joves i/o entitats de Cambrils i que estigui pensades per a persones joves a partir de 20 anys. Totes elles també, gratuïtes o subvencionades, en cas que siguin de pagament, per facilitar l’accessibilitat de tothom.”  

Aquesta iniciativa neix del document ‘Diagnosi 2022: joves de Cambrils de més de 20 anys’, elaborat a partir de les opinions recollides dels grups de discussió amb joves i de l’enquesta a joves de Cambrils feta durant aquest 2022. D’aquesta manera, el programa recull les demandes específiques i, a la vegada, es nodreix de la participació activa dels joves. El volum de la programació anirà oscil·lant en funció de les demandes i propostes dels propis joves i el criteri de selecció anteposarà la qualitat i/o necessitat d’aquestes a la quantitat.

Comenta aquest article