Societat

Joventut

La programació de l'Estenedor estrena programació d'hivern - primavera

Del 2 al 4 de gener, els i les joves podran conèixer la cultura i tradicions japoneses relacionades amb les celebracions de cap d’any

Per Redacció

Cartell de la programació de l'Estenedor
Cartell de la programació de l'Estenedor | Cedida

El programa L’Estenedor iniciarà diferents novetats per a la temporada hivern-primavera. La programació nadalenca que tindrà el tret de sortida el proper dijous 22 de desembre inclourà, del 2 al 4 de gener, la “Setmana de cultura japonesa” on les i els joves es dedicaran a conèixer la cultura i tradicions japoneses, amb diversos tallers i activitats lúdiques relacionades amb el canvi d’any: oshogatsu, kami i déus, taller de cuina, iniciació a l’escriptura japonesa... etc.

El dijous 5 de gener, hi haurà «l’Escape room: Mamma Mia, l’assassinat», on les persones assistents hauran de resoldre una complicada investigació sobre un assassinat d’una empresària italiana. El programa ofereix dues possibilitat d’excursions: l’esquiada a la Molina, del 27 al 29 de gener per a joves de 14 a 30 anys, i la sortida jove, aquest cop a Prades, del 5 al 7 de maig per a joves de 12 a 17 anys. Arribant al període de Setmana Santa, també s’oferirà formació en el lleure, amb el curs de pre-monitor/a del 3 al 6 d’abril per a joves de 15 a 17 anys, i els tallers de creació en 3D i mecànica, del 3 al 6 d’abril per a joves de 12 a 17 anys.

Represa de l'activitat de reforç escolar

També cal destacar la represa de l’activitat de reforç escolar que enguany afegeix un grup més (i no dos, com es venia fent), per tal d’igualar i optimitzar al màxim els nivells acadèmics dels grups. Així doncs, l’activitat de reforç escolar es repartirà en tres grups d’acord al següent criteri: joves de 1r i 2n d’ESO; joves de 3r i 4t d’ESO i el tercer grup de 1r i 2n de BAT. Les matèries a abordar en el cas d’alumnes d’ESO son llengües (excepte anglès) i matemàtiques, i en el cas de BAT només ciències.

Per últim, el programa inclou l’acció que es venia desenvolupant des de fa anys de “el PIJ als patis”, on la informadora juvenil visita els patis dels 5 instituts del municipi. El calendari de visites de Joventut a cada institut es publicarà dins el programa d’activitats que s’editarà de l’Estenedor. Les inscripcions online comencen el 5 de desembre a les 19h, a través de la pàgina web del departament: www.joventutcambrils.cat. Les inscripcions presencials iniciaran el proper 7 de desembre a les 11h.

Per la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, “més que mai, les activitats programades responen a la demanda, per part dels i les joves, d’ampliar l’oferta d’activitats durant els períodes de vacances docents”. En aquest sentit, la regidora ha afegit que “en les edicions anteriors, l’Estenedor estava operatiu només durant l’estiu. Enguany, des del departament hem fet un esforç ampliant el programa a la tardor, hivern i primavera” .

Comenta aquest article