Informació general

Ordenances fiscals

S'aproven definitivament les ordenances fiscals per a l'any 2023

Ahir al migdia es va celebrar un ple extraordinari i d'urgència en el què es van aprovar les ordenances per al proper exercici; amb el vot favorable d'ERC i l'abstenció de JxC

Per Berta Ruiz

Imatge del ple extraordinari celebrat ahir al migdia
Imatge del ple extraordinari celebrat ahir al migdia | Berta Ruiz

El ple extraordinari i d'urgència celebrat ahir al migdia va aprovar definitivament les ordenances fiscals per a l'any 2023. Recordem que l'aprovació inicial de les mateixes s'havia fet el 30 de setembre. Aleshores es va presentar que les principals figures tributàries –IBI, la taxa d’escombraries, l’impost de vehicles o les taxes d’ocupació de la via pública– no patiran cap increment el proper exercici. En aquella votació, ERC va votar a favor, mentre que JxC es va abstenir. D'igual manera, totes dues formacions van mantenir el seu sentit del vot en la votació plenària d'ahir.

En la seva exposició el regidor d'Hisenda, David Chatelain, va explicar que "ja vam tractar el tema en la comissió informativa; es va rectificar una disfunció sobre com definir el concepte d'instal·lacions turístiques i s'han corregit alguns articles per determinar de forma clara el concepte d'instal·lacions turístiques per a empreses turístiques aplicant la normativa de la Generalitat i la seva tipologia amb una definició cadascuna. També s'han fet petits arranjaments en la justificació de la documentació per regular de forma més clara un concepte que quedava una mica enlaire".

Per part de JxC, el seu portaveu Lluís Abella es va mostrar d'acord amb l'explicació feta per Chatelain però, pel que fa a l'aprovació definitiva de les ordenances, va manifestar: "em remeto al que ja vaig dir al plenari d'aprovació inicial. Estem parlant d'una mínima modificació de les ordenances i els petits canvis van ser proposats pels grups de l'oposició; les seves propostes només parlaven de qüestions amb poca transcendència i rellevància".

En nom d'ERC, Camí Mendoza va avançar el vot favorable del seu grup i va afirmar que aquesta rectificació era del tot necessària. "Quan vam fer l'aprovació inicial, des d'ERC ja vam manifestar les 'no' novetats d'aquestes ordenances per a l'any 2023; vam dir que hi havia aportacions de l'oposició i vostès han tingut tot un any per a fer aquest tràmit administratiu sobre aquest ajust en l'aplicació de l'ordenança. És una millora que celebrem, però no estem d'acord en que es podia haver fet la feina quan hagués tocat".

Comenta aquest article