Tema del mes

21 de juny. Roda de premsa de CiU
CiU no tanca les portes a compartir responsabilitats de govern amb el tripartit

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo, Berta Ruiz



Els tres regidors de CiU en la roda de premsa
Les intencions de l’alcalde de buscar formes de col·laboració amb CiU s’han quedat de moment en només una declaració d’intencions, ja que segons va afirmar el 21 de juny la regidora convergent Mercè Dalmau, “l’alcalde de moment no ens ha consultat res. Ens hem assabentat de les intencions del PSC a través dels mitjans de comunicació”.

Per tal de fer pública la seva postura, CiU va realitzar una roda de premsa, en la qual hi van ser presents els tres regidors electes, Mercè Dalmau, Lluïsa Rom i Jesús Nogués, per demanar al PSC que les propostes que els hagin de fer com a formació política “ens les adrecin directament i no a través dels mitjans de comunicació”.

Disposats a dialogar

A través d’aquesta roda de premsa, Mercè Dalmau va voler dirigir un missatge a la militància per comunicar-los que de moment no hi ha hagut cap proposta formal per part del PSC i que “tot segueix igual”. Tot i això Dalmau va destacar que la formació no té les portes tancades a res, “som un partit obert al diàleg, però entenem que la relació del candidat del PSC amb el grup de CiU passa per establir un diàleg amb els seus representants electes”. Dalmau manifestava que creu que la població ha de conèixer quina és la dinàmica política “per treure’ls del desencís”.

Tot i això la regidora convergent es mostrava poc esperançada que l’alcalde els fes arribar alguna proposta de col·laboració, “fa una setmana que va fer les declaracions i de moment no ens ha dit res”. Aquesta hauria d’arribar abans del 6 de juliol, dia que està previst, si no hi ha cap canvi, que es constitueixi el nou consistori. En qualsevol cas, i si arriba la proposta, Mercè Dalmau assegurava que la formació la valorarà, però que vol que siguin propostes serioses i en les quals CiU “pugui tenir responsabilitats de govern, perquè amb els resultats obtinguts representem una part important dels cambrilencs”.

Dalmau va advertir, però, que tot i tenir les portes obertes al diàleg, la formació no vol ser “moneda de canvi”. Dalmau va destacar també que tenint en compte els resultats electorals del passat 27 de maig seria positiu que totes les formacions polítiques treballessin amb més transparència i potser així “no hi hagués hagut una abstenció tant elevada”.

Una oposició constructiva i seriosa

Segons Dalmau les diferents negociacions que ha establert el PSC com a partit majoritari han determinat que actualment la federació nacionalista estigui a l’oposició i encara que no es produeixi un pacte de col·laboració la formació convergent té la intenció “de fer una oposició constructiva i seriosa per defensar les propostes del nostre programa”.

Comenta aquest article