Societat

Educació

Alumnes de l'escola Guillem Fortuny descobreixen el Barri Antic amb codis QR

L'alumnat de 4t d’Educació Primària va dur a terme una proposta educativa anomenada "Descobrim el barri antic amb els seus racons plens d’encant!"

Per Redacció

Alumnat de l'escola Guillem Fortuny que va participar en aquesta activitat
Alumnat de l'escola Guillem Fortuny que va participar en aquesta activitat | Cedida

Amb la finalitat de conèixer el Barri Antic de Cambrils i de la mà de dispositius mòbils, dins de l’àrea d’Educació Física, l’alumnat de 4t d’Educació Primària de l’escola Guillem Fortuny va dur a terme una proposta educativa anomenada "Descobrim el barri antic amb els seus racons plens d’encant!".

Es tracta d’una proposta d’orientació en la què els alumnes havien de visitar deu llocs rellevants del Barri Antic com la Torre del Bou, la plaça del Setge o el Mercat Municipal de la Vila, on hi trobaven un codi QR que prèviament havia posat la mestra. El punt d’inici de l’activitat va ser el Parc del Pinaret, i des d’allí cada 10 minuts va sortir un grup de 8-10 alumnes, acompanyats per un/a mestre/a. Cada grup disposava d’una Ipad amb Mifi, a cada prova s’havia d’escanejar el codi QR que els portava a una informació que els permetia contestar una o més preguntes en referència al lloc, monument o espai on es trobaven i entre totes i tots l’havien de resoldre. Havien de complementar aquest treball fent observacions, prenent mesures o preguntant a la gent... per determinar l’amplada de la muralla, les portes d’entrada, els carrers estrets i empedrats, el nom de la Torre, el refugi antiaeri...

Va ser una activitat col·laborativa, competencial, lúdica i digital que ens va servir per conèixer força coses que no sabíem del patrimoni cultural de la ciutat.

Els alumnes de l'escola Guillem Fortuny van recórrer diferents punts del Barri Antic (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article