Tema del mes

12 de juny. Roda de premsa del PP
El PP afirma que “no es guanyen regidors als despatxos, sinó que es guanyen a les urnes”

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo, Berta Ruiz



El PP va convocar la premsa per explicar el procés de les impugnacions
L’endemà de conèixer-se la decisió de la Junta Electoral Central, era el Partit Popular qui explicava, en roda de premsa, el seu posicionament de cara a la propera legislatura.

A la roda de premsa hi van ser presents la número 1 de la llista –Carme Cros–, els altres dos regidors de la formació, Francesc Garriga i Iñaki Carnero, i el president local del PP –Lluís Llorens–, que va fer un breu repàs de tot el procediment que s’ha seguit des del partit en la reclamació d’una sèrie de vots que en la jornada electoral es van donar com a nuls.

Segons Llorens, des del partit es va veure que el resultat havia estat molt ajustat i que “es tenien possibilitats reals de treure un regidor més. Quan es van obrir els vots que en principi s’havien declarat nuls, vam observar clarament que hi havia vots sobre els quals nosaltres teníem possibilitats”.

Per la seva banda, el número dos de la llista popular –Francesc Garriga– va explicar els passos que s’havien seguit en tot aquest procés, iniciat amb les al·legacions a la Junta Electoral de Reus –que va validar un dels dos vots– i posteriorment el recurs a la Junta Electoral Central, que és qui ha resolt en favor de la validesa de l’altre vot. Sobre això Garriga també va explicar que “no es guanyen o es perden regidors als despatxos, sinó que es guanyen a les urnes, únicament i exclusivament a les urnes”, i va dir que entén que des del PSC es vulgui recórrer aquesta decisió a través d’un contenciós, “ja que està dins de la normalitat total i absoluta, i és lògic que cada partit intenti lluitar fins a l’últim punt que la llei marqui per tal de salvar la seva representació”.

Carme Cros:
“L’alcalde no ha mantingut cap reunió amb nosaltres”

Per la seva banda, la cap de llista –Carme Cros– va voler agrair la confiança donada per la ciutadania, tot manifestant que des del partit “ja es treballa per ser una veritable alternativa per Cambrils”. Segons va explicar Cros, des del seu partit es farà “una oposició seriosa, responsable, però sobretot enèrgica i rigorosa en tot moment”.

Per altra banda, la futura regidora popular va voler mostrar el seu descontent amb l’alcalde en funcions –Robert Benaiges– ja que segons va manifestar, aquest havia comunicat que faria una ronda de converses amb els diferents caps de llista per copsar les diferents postures. En aquest sentit, Cros explicava que els membres del partit se sentien “completament decebuts. En cap moment l’alcalde ha mantingut una reunió amb nosaltres i considerem que és una cosa bastant poc elegant. Creiem que abans de començar un Ajuntament hauria d’haver fet un torn de converses. Lògicament, ell tenia molt clar que havia de reeditar el tripartit, i està en el seu dret, però no pot obviar l’oposició; si l’obvia ja des del primer dia, anem per mal camí. I tampoc està bé que nosaltres ens hàgim d’assabentar per la premsa que es canvia totalment l’estructura de l’Ajuntament”.

D’altra banda, Cros va definir el proper govern com “un equip feble, i això pot crear moltes més friccions i problemes entre ells, que es notaran durant tot aquest mandat. Nosaltres pensem ser seriosos i rigorosos, i creiem que no serà una oposició tranquil·la. Tenim molt clar que s’ha de venir a l’Ajuntament a treballar per demostrar a la ciutadania que som un equip que d’aquí a quatre anys podem estar a l’equip de govern. Hem de controlar, fiscalitzar i comprovar tot el que es faci”. En aquest sentit, Cros va avançar que l’equip de govern “no tindrà l’oposició tranquil·la de què han fet gala aquests últims quatre anys”.

Presentació d’Iñaki Carnero

En aquesta trobada també es va aprofitar per presentar el tercer regidor del PP, Iñaki Carnero. El nou regidor té 31 anys i és secretari de la junta local del PP i vicepresident de Noves Generacions del PP de la demarcació de Tarragona. Carnero va mostrar-se molt satisfet de la resolució de la Junta Electoral Central. “Per a mi, és una cosa molt bona poder treballar a Cambrils i a l’Ajuntament de Cambrils per a la ciutadania, i per defensar els drets dels ciutadans, participar a l’Ajuntament i ser membre del PP”.

Comenta aquest article