Informació general

Commemoració

Clam unànime contra les violències masclistes amb motiu del 25-N

Ahir al matí es va fer l'acte institucional de lectura del manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Per Redacció

Un moment de l'actuació musical a càrrec de Mireia Chaos i Miguel Javaloy
Un moment de l'actuació musical a càrrec de Mireia Chaos i Miguel Javaloy | Berta Ruiz

L’acte institucional de lectura del manifest del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència Contra les Dones de l’Ajuntament de Cambrils va tornar a donar veu a l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de Ramon Berenguer IV. L’acte, celebrat ahir al matí a la Sala de Plens, en el marc de les Jornades dels Bons Tractes impulsades per l’Ajuntament amb l’objectiu de prevenir, identificar i visibilitzar les violències masclistes. 

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va obrir l’acte amb un breu discurs sobre el paper de la joventut i de l’educació en la lluita contra la violència masclista. A continuació, diferents regidores i regidors del consistori han llegit la Declaració Institucional del 25 de Novembre.  

"Revolució escrita" dels alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV

Posteriorment, les alumnes Paula Muñoz Badal i Luna Martín Orós van llegir un manifest fruit del treball realitzat a les classes de 4t d’ESO. El text, que han definit com la seva “revolució escrita”, denuncia que es normalitzin comportaments i situacions que atempten contra drets fonamental i exigeix respecte, igualtat, entesa, compromís, lleis fermes, respostes contundents i accions reals per poder viure sense por, sense cap tipus de violència i sense discriminacions.

L’acte va acabar amb l’actuació de la cantant Mireia Chaos i el guitarrista Miguel Javaloy, que interpretat diversos temes relacionats amb els vincles sans i no tòxics entre persones. 

Com a novetat, la passada nit la façana de l'Ajuntament s’ha il·luminat de color lila per condemnar qualsevol tipus de violència masclista i sensibilitzar la població sobre la necessitat de seguir lluitant contra aquesta realitat.  

Lectura del manifest a càrrec de les dues alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV (Foto: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article