Informació general

Vandalisme

Les parets de l'església parroquial de Santa Maria apareixen embrutades amb grafits

Aquest matí, els operaris de Secomsa i del servei de pintura de l'Ajuntament s'han encarregat de netejar les inscripcions fetes la nit del dimecres a les parets de l'església

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la façana principal de l'església parroquial de Santa Maria, ahir al matí
Aspecte de la façana principal de l'església parroquial de Santa Maria, ahir al matí | Cedida

Les parets de la façana principal i les dels laterals de l'església parroquial de Santa Maria així com les portes del temple van aparèixer, ahir al matí, amb un seguit de pintades amb missatges anticlericals en els que s'hi podia llegir "Dios es gay" acompanyats de creus invertides i altres missatges on hi posava "pederastas" i similars. L'acció vandàlica va ser denunciada, ahir mateix, per mossèn Joan M. PAdrell a la comissaria de la Policia Local i, també, va ser comunicada a l'Ajuntament que es va comprometre a reparar els danys a la façana de l'església.

Aquest matí, els operaris de Secomsa han fet una primera actuació i han aplicat dissolvent per treure la pintura. També s'ha provat amb aigua a pressió. Més tard, del del servei de pintura de l'Ajuntament s'ha procedit a pintar la franja de paret afectada per les pintades i s'espera deixar-ho tot enllestit aquest mateix migdia.

Operaris fent la neteja de les parets de l'església, aquest matí (Foto: cedida)
Un operari municipal acabant de repassar amb pintura la paret on hi havia els grafits, aquest migdia (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article